Dünya gün geçtikçe daha fazla yapay zekaya yöneliyor ve yapay akıl ile daha farklı teknolojiler gerçekleştiriyorlar…
Güçlü ülkeler yapay zeka ile geliştirmeye çalıştıkları, yeni dünya da bu yeni dünya nın düşmanlarını da şimdiden yetiştirmiş durumdalar…
Ülkelerin yönetiminde bulunan iktidarlar, artık eskisi gibi, teröristler, korsanlar ve silahlı düşmanlardan korkmuyorlar…
Ölümcül silahlar ve kimyasal silahlar artık geri kalmış ülkelerin kullandığı çağ dışı silahlar haline gelmiştir.
Savaş bundan sonra kansız ve cansız bir şekilde sürecek, işgaller artık sanal alemde ve yapay zekanın orduları tarafından gerçekleştirilecek…
Bilgisayar teknolojisi ve onun yazılım kaynaklarını ellerinde tutan ülkeler, tamamen dijitalleştirilen, dünya da kontrolü ellerine alarak, işgal ve iktidar oyununu gerçekleştirmektedirler…
Tamamen yapay zeka ile iletilen makine ve teçhizatlar, bilgisayar kontrolü ile yönetilen ülkeler, uzaktan bir tuş ile tamamen devre dışı bırakılabiliyor…
Siber saldırı adını verdiğimiz bu saldırılar ile Hacker ler yani çağımızın bilişim korsanları istedikleri an ülkelerin tüm sistemlerini ele geçirebiliyor…
Bankaları, maliye teşkilatlarını, hava sahalarını, iletim hatlarını, makinelerin çalışma sistemini, kısacası tüm yaşamı bir anda durdurabiliyorlar…
Bu gücü elinde bulunduran, Çin, Rusya ve özellikle Amerika gibi yüksek teknolojiye sahip ülkeler, orduları, silahları, füzeleri göndermeye gerek duymadan, bir tuşla ülkeleri işgal etme imkanına kavuşmuşlar.
Buna karşılık, bazı kontrol dışı kurum ve kuruluşlar da bu teknolojiden yararlanarak, bu ülkelerin dışında, yani kontrolsüz bazı saldırılar gerçekleştirebiliyor…
İşte bu ülkelerin kontrolü dışında yapılan bu saldırılara, bu yapay zekaya sahip ülkeler korsan siber saldırı adını vermekteler…
İşte bu saldırılara karşı dünya nın en büyük yapay zeka sına sahip ülkesinin aldığı önlemler…
“Dijital dünyanın gündemi siber saldırılar. Şu anda 1 milyardan fazla kullanılan işletim sistemi olan Windows’u geliştiren Microsoft, 3 bin 500 kişilik bir ekiple siber güvenlik çözümler geliştiriyor. Şirket, siber güvenliği tehdit edecek trilyonlarca istihbarat toplayarak çözümler geliştiriyor.
HER geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyadaki olan yolculuğumuz sürüyor. Gittiğimiz bu yolda günlük hayatımızı kolaylaştıran birçok yenilikle karşılaşıyoruz. Ancak madalyonun diğer yüzünde ise siber saldırılar ve siber saldırganlar yani hackerlar var. Artık sadece son kullanıcılar hedef alınmıyor, aynı zamanda şirketler de hackerların ilgi alanında. Hatta son dönemlerdeki en büyük hedefleri cihazlar oldu. Cihazların donanım çalışma sistemini belirleyen yazılımları (firmware) bile ele geçirebilen hackerlar, artık çok büyük zararlar verebiliyor. Bunun son örneklerinden biri de geçen yıl gerçekleşen ve yüz milyonlarca cihazı etkileyen ‘WannaCry’da adındaki siber saldırıda görüldü. Başka bir deyişle geliştirdikleri teknolojilerle güçlenerek dijital dünyayı daha fazla etkisi altına alan siber saldırganlar artık daha akıllı ve daha yaratıcılar. Peki dijital çağdaki bu tehditlere karşı neler yapılıyor? Siber saldırılara karşı geliştirilen yeni çözümleri görmek için teknoloji devi Microsoft’un ABD’nin Seattle şehrindeki kampüsünü ziyaret ettik. 1 milyardan fazla cihazda kullanılan Windows işletim sistemini siber saldırılara karşı güçlendirmek için 3 bin 500 kişilik dev bir ekip kuran şirket, geliştirdiği çözümlerle siber saldırıları önceden anlayan veya hızlı bir şekilde müdahale eden teknolojileri odaklanıyor.”
Bundan sonraki savaşlara hazır olmak için Yapay zeka alanında gelişmek lazım, yoksa savunma füzeleri veya İHA lar ile bir yere varılmaz, bu cihazlar artık çağ dışı kalmakta ve her zaman karşı tarafın kontrolüne geçme olasılığı yüksek…
Konvansiyonel silahlar değil, uzak teknolojisi ve yapay zeka ile güçlü olmanın yoluna baş vurmalıyız…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?