Cumartesi günü sıkıştırılmış ve aceleye getirilmiş fazla organize olmayan bir basın toplantısına katıldık, AK parti il merkez binasında…
Aslına bakarsanız konu tekti, ama toplanmışken tüm teferruat birlikte gündeme geldi ve konuşuldu, özellikle son yılların en acı hadisesi olan batman bölge hastanesi…
Üç seçim dönemden fazla bir süredir, yapıldı yapılacak, programa alındı çıktı, bir zamanlar mobil hastane olarak adından söz ettiren ve her gün farklı bir alana konuşlandırılan hastane…
200 Yataklı olarak başladı, sonra üç yüz ve en nihayetinde, bu gün adından 500 yataklı olarak söz ettiren, sadece resmi gazete de programa alınan bir hastane…
Bu hastanenin programa alınması on yılı aşıyorsa, bunun yapımına ömrümüz yeter mi? Bunun bilemem, zaten bu hastaneyi beklemeden, vekilimizin yaptığı açıklama ile kısa sürede bu hastaneye ihtiyaç kalmayacak gibi!
Her semtte yapılan poliklinikler ve özel hastaneleri aratmayacak olan semt hastaneleri, bölge hastanesi için acele etmemize gerek olmadığını gösteriyor…
Bunun bir avantajı olabilir, bölge hastanesi, sağlık turizmi açısından yararlı olacaktı, özellikle çevre il ve ilçelerden gelen hastaların ve yakınlarının, bırakacakları döviz ve canlanacak ekonomik hayat!
Bölge hastanesi ile birlikte, çevre ilçe ve illerden gelen hasta ve yakınları oteller, lokantalar ve kafelerde harcayacakları para ile esnafımızın yüzü gülerdi…
Bunu iyi düşünen ve iyi bilen milletvekili Özdemir, bu hastane için yıllardan beri çalıştığını ve bu ekonomik kriz döneminde bu hastaneyi programa almanın önemini kamuoyu ile paylaşmanın heyecanını yaşıyordu.
Bu hastane bu gün 500 yataklı olarak programa alınmış ise bu da bu gün iktidar milletvekili olarak Ziver Özdemir in tek başına bir başarısı olarak değerlendirilebilir…
Ama bu başarının altını doldurmak için bunu kısa sürede ihale etmek ve yatırıma 2020 yılında başlamak ile tamamlanacağının bilinmesi gerekir.
Örneğin Kadın doğum ve Çocuk hastanesi örneğinde olduğu gibi, oldu bitti ye getirmek ve yıllarca bu inşaatın bitmesini beklemek gibi, sıkıntılı bir duruma düşürülmemesi için, özellikle ihale aşamasına dikkat etmek gerekir.
Eş zamanlı çalıştıklarını ifade eden, il başkanı Gür; Bu başarının ise Senkronize olmuş bir ekibin eş zamanlı çalışmasının sonucu olduğunu ifade etmesi, uyumlu bir teşkilat ve meclis ile bürokrat ekibinin varlığını gösteriyor!
Ancak bu kadar heyecanlı ve bu kadar istekli bir teşkilat ile vekile rağmen, maalesef bürokrasi ve il mülki amirleri açısından bunu iddia etmek çok zor!
Siyasilerin gündemi ile bürokratların gündemi aynı olmadığı gibi, eş zamanlı çalıştıklarını iddia edemeyiz…
Bu gün bu toplantıya özellikle sağlık müdürünün, il valisinin ve diğer bürokratların katılması ve bu başarıda eş güdümlü ve eş zamanlı çalışmanın tablosunu sergilemeleri gerekirdi.
Özellikle bu açıklamaları, yaparken vali bey in bu başarı tablosunda yer alması, Batman Üniversitesi rektörünün bilimsel açıklamalarda bulunması…
Basına daha doyurucu ve daha ikna edici bir tablo ile heyecan katmaları gerekirdi, bu gün eğer organize ve senkronize olan bir örgütlenme varsa, tıpkı bir saatin çarkları gibi herkesin yerini alması gerekirdi!
Bu heyecanı yalnız siyasilerin yaşamaması ve bunun yükünü yalnız siyasilerin omuzuna bırakmamaları gerekir, daha senkronize tabloların oluşması umuduyla!