Sosyal medya üzerinden cinsiyet eşitliğine vurgu yapan ancak hiçte ciddi olmayan bir kampanya ile bence Kadınlar kendilerini komik duruma düşürmektedirler…
Kadınların talebi cinsiyet eşitliği değil fırsat eşitliği olmalıdır, erkekleri alaya alacak komik laflar yerine, Erkeklerle ayın seviyede eğitim hakkı talebi olmalı, iş ve istihdam alanlarında, siyaset ve temsil alanlarında eşitlik hakkının talep edilmesi, ciddi bir talep olur…
Eğitimli ve kendi iradesine sahip olan kadın, aynı zamanda üretken ve verimli, toplumda kendini kabul ettirmiş bir Kadın olur…
Size örnek olacak bir Kadın profili göstererek, Kadınlarımızın, yeterli ve gerekli eğitimi almaları sonucu, Erkeklerden daha üst seviyelere çıkacakları, tartışmasız bir gerçek.
İşte size bir örnekle tüm erkekleri susturacak bir profil: “ Zerrin Tekindor’un ‘Güçlü kadınları’
Zerrin Tekindor, başarılı oyunculuğu kadar yaptığı tablolarla da dikkat çekiyor. Kadınların gücünü göstermeyi hedefleyen Global Women At Work’un Instagram sayfası Tekindor’u, ilham veren ressam olarak nitelendirdi.”
Demek ki Kadın yeterli eğitimi ve öğrenimi alırsa, gücü ve yeteneklerini çok güzel ortaya çıkararak, toplumda hak ettiği yere gelebiliyor, boşuna Erkek Kadın muhalefet, ve rekabeti yapmaya gerek yok…
Cinsiyet olarak bu dünya nın hem Erkeğe, hem de Kadına ihtiyacı vardır, bu iki cins doğanın dengesi için çok önemlidir, çatışma yerine, anlaşma ve uyum şarttır.
Birde sosyal medya da kadın, Erkek arasındaki cinsiyet farkını vurgulayan İroni niteliğindeki çatışmalar sonuç getirici ve iyileştirici olmadığına inanıyorum…
“Cinsiyet eşitliğine vurgu yapan kampanya sosyal medyada gündem oldu
Farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan #erkekleryerinibilsin kampanyası, sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Akımda, kadına söylenen cinsiyetçi kalıplaşmış sözler erkeklere hitaben kullanıldı. “Erkekler yerini bilsin” akımına belediyeler ve ünlü isimler de destek verdi.
Sosyal medyada, yıllardır kadınlar için söylenen cinsiyetçi ifadelere dikkat çekmek amacıyla yeni bir akım başlatıldı.
Müzisyen Gaye Su Akyol’un “ruqinq” adlı bir kullanıcının, “kocam isterse çalışabilir” tweet’ini alıntılamasıyla başlayan akımda, kadınlara sarf edilen cinsiyetçi cümleler, kinayeli olarak erkeklere hitaben kullanıldı. Akyol da daha sonra “erkekyerinibilsin” etiketini bularak büyüyen kampanyaya sosyal medyada paylaşımlarıyla destek verdi.
Binlerce kişi “o saatte orada ne işi vardı”, “mini etek giymese başına bunlar gelmezdi”, “rızası vardı” söylemlerini, erkeklere uyarladı. Kampanyayı başlatan tweet’i atan Ruqinq, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Twitter’da son
Binlerce kişi “o saatte orada ne işi vardı”, “mini etek giymese başına bunlar gelmezdi”, “rızası vardı” söylemlerini, erkeklere uyarladı. Kampanyayı başlatan tweet’i atan Ruqinq, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Twitter’da son zamanlarda çok fazla ‘kadın çalışmamalı, yüksek sesli kahkaha atmamalı’ tarzında tweet’ler atıldığını gördüm. ‘Bunlara en güzel tepki alay ederek verilebilir’ diye düşündüm” dedi.
Akyol da “Bu yaklaşımda ortalamanın çok üstünde bir ironi, zekâ ve mizah var. Çünkü artık hepimiz çok doluyuz, bu saçma gidişatı değiştirmek istiyoruz ve artık yeter” dedi.
SİYASETİN SÜSÜ DEĞİL...
- Sıla Gençoğlu: “Erkeği boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya...” diye yazdı.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi: “İETT otobüs şoförlerimiz, saat 22.00’den sonra erkek yolcularımızın güvenliği için durak beklemeksizin istediği yerde inebilmelerine yardımcı olacaklardır.”
- CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “İlk seçimlerde her bölgede kontenjandan birer erkek adayımız mutlaka olacak. Böylece erkekler siyasetin süsü değil objesi olmaya başlayacak #erkekleryerinibilsin.”
PARDON DOKTOR BEY
- İstanbul Tabip Odası: “Doktor hanım, pardon doktor bey. Ağız alışkanlığı işte, kusura bakma. Erkekler de doktorluk yapabilir, tabii ki. #erkekyerinibilsin.”
- Sarıyer Belediyesi: “Çarşamba günleri plajlarımız sadece erkeklere hizmet vermektedir. Plajlarımıza 10 yaşa kadar kız çocukları da babalarıyla birlikte giriş yapabilirler. Erkeklerimizin rahatını ve güvenliğini önemsiyoruz.””
Gelin bu sistemin bizi ayrıştırarak, çatıştırdığı şekilde değil, uyum ve dengeli bir birliktelikle her konuyu aşalım…