Yapılan bir araştırma sonucu dikkatimi çeken en önemli konusu, nerede ne kadar harcadığımız ile ilgili, bu araştırmaya göre aslında biz eğlenmesini bilmiyoruz…
Biz lokantaya gitmeyi, Cafe de oturmayı ve kahve de çay içmeyi, piknik yapmayı bile eğlenceler arasında sayarak, bunlara yapılan harcamaları ise eğlence harcamaları olarak değerlendiriliyor…
Oysa gelişmiş batılı ülkelerde, seyahat, müzik, tiyatro, yüzme, spor, okuma ve sinema gibi temel ihtiyaçlar eğlence giderleri olarak sıralanmaktadır.
Bizde Erkekler eğlenceye daha fazla harcama yaparken diğer gelişmiş ülkelerde ise, Kadınlar eğlenceye daha fazla harcama yapmaktalar…
Batman yerelinde ise yapılan bir araştırmaya göre Kadınlarımız hiç eğlenceye harcama yapmazlarken, Erkeklerin çok küçük bir kısmı özellikle dindar ve muhafazakar bir kısım dışarıda en büyük savurganlıklarla eğlenirken, kadınlara hiçbir eğlence harcamasına harcama yapmalarına müsaade edilmemektedir…
Batmanlı Erkekler, eğlence harcamalarından uzak duran evli kadınlarının, ev kadını ve tasarruf yaparak ev harcamalarını kontrol ettirmektedir…
Kadınlarımız da evlendikten sonra eve kapanma ve eğlenceden uzak durarak, hayattan kopmaktadırlar…
Bu yaşam tarzını sıkıcı bulan evli ve varlıklı erkekler eğlence ihtiyaçlarını dışarıda karşılamak için çok büyük harcamalar yaptıkları tespit edilmiştir.
İşte araştırma raporunun sonucu
“ERKEKLER EĞLENCEYE KADINLARDAN DAHA FAZLA PARA HARCIYOR
Türkiye’de erkekler kadınlara kıyasla eğlenceye daha fazla harcarken, erkeklerin aylık 264,5 lira kadınların ise 206,6 lira harcadığı belirlendi
Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, cinsiyete göre eğlenceye para harcama oranlarını inceledi. Ajans Press’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Türkiye İsraf Raporu’ndan ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, erkeklerin kadınlara kıyasla eğlence ve sosyalleşmeye daha fazla harcama yaptığı tespit edildi. Elde edilen sonuçlar neticesinde, erkeklerin aylık ortalama 264,5 lira para harcadığı ortaya çıkarken, kadınların 206,6 lira harcadığı belirlendi. Eğlence alışkanlıklarıyla ilgili 61 bin 983 haber yansıması tespit edildi. Bu rakam 2018 yılı içerisinde 15 bin 327 olurken, Türkiye’de yaşayanların boş zamanlarını değerlendirme, gezme, dışarda yemek yeme gibi eğlence ve sosyalleşme harcamaları için aylık ortalama 253,6 lira para harcadığı tespit edildi. Bununla birlikte vatandaşların yüzde 40,6’sı eğlence ve sosyalleşme için 100 liranın altında harcama yaparken, 250 liranın üzerinde harcama yapanların oranı yüzde 27,7 olarak karşımıza çıktı. Elde edilen raporda eğitim ve sosyo-ekonomik statü ne kadar yüksekse, eğlence ve sosyalleşme için yapılan harcamanın da o kadar yüksek olduğu belirlendi. Böylelikle ilköğretim mezunlarının aylık ortalama 211,8 lira eğlenceye para harcadığı belirlenirken, lise mezunlarında bu harcama 230,4 liraya çıktı. Üniversite mezunlarının ise eğlence ve sosyalleşme için aylık ortalama 286,7 lira harcadığı görüldü.”