Gündem

VATANDAŞ, VALİ’DEN SOTB İSTİYOR!

Tarım Bakanlığı tarafından her ilde kurulması için talimat verilen, Sera Organize Tarım Bölgelerinin, bölgemizde, yavaş yavaş uygulandığı görülmektedir.

VATANDAŞ, VALİ’DEN SOTB İSTİYOR!
13-06-2024 13:26

Özellikle Tarım bölgesi olan ilimizde, seracılığın, çok yararlı olacağı ve tarım la uğraşan birçok aileye ek istihdam yaratacağı iddia ediliyor!

İlk Sera Organize Tarım bölgesinin, Şırnak ili Silopi ilçesinde, devreye alındığı ve tamamen desteklerle yapılan bu tesislerin bölge tarımı ve bölge istihdamında etkili rol alacağı bildirildi.

Atman ilinde tarım yapan birçok çiftçinin bu sanayi bölgelerinin Batman Valiliği tarafından bir an önce hayata geçirilmesi istendi.

SİLOPİ’DE 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ‘Sera Organize Tarım Bölgesi’ kurulması Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile tüzel kişiliğe kavuşturulduğunu, imar planlama çalışmaları devam eden Sera Organize Tarım Bölgesinin hayata geçirilmesi sonucunda 1.000 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

DİKA’nın ‘Fizibilite Desteği Programı’ kapsamında desteklenen, Şırnak Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu “Şırnak/Silopi Seracılık İhtisas OTB Fonksiyonel Tasarımı ve Fizibilitesi” projesi hayata geçiriliyor. Ayrıca '2021 SOGEP Programı” kapsamında Ajansımızın verdiği 1,4 Milyon TL destek ile Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinde kurulan iki dekarlık eğitim serası sayesinde tarım bölümü öğrencileri uygulamalı eğitim görerek seracılık konusunda tecrübe kazanarak kurulacak olan Sera Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarda istihdam edileceği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER