Gündem

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile jandarma personelleri Şehit Soner Fazlıoğlu ve Şehit Ali Gülnar Şehadetlerinin 7. Yılında dualar ile anıldı.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI
10-06-2024 15:55
10-06-2024 15:56

9 Haziran 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur saldırı sonucu şehit olan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve akabinde Bekirhan Beldesinde şehit edilen 2 jandarma personeli için anma programı düzenlendi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin şehit edildiği yerde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, Aybüke öğretmenin şehit edildiği yere gül bırakılması ve şehitlere ithafen dua edilmesi ile devam etti.

Anma Programında konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör “Bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ ı, Jandarma Uzman çavuşlarımız Soner Fazlıoğlu’ nu ve Ali Gülnar’ı şehadetlerinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Terörü bir kez daha gür bir sesle buradan lanetliyoruz.

9 Haziran 2017 tarihinde şehitlerimizin ateşi bir kor olup yüreklerimize düştü, bu ateş yalnız Batman'ın değil tüm Türkiye'nin sinesini dağladı. Henüz hayatlarının bağrında 23, 24 ve 34 yaşlarında 3 fidanımız şehadet şerbetini içti. Bayrağımızın olduğu her yer vatanımızdır diyerek büyük bir aşk ile görev yapan şehit kardeşlerimizin mekânları cennet, makamları ali olsun.
Milletimiz biliyor ki bu vatan kolay kazanılmamıştır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış Bu vatan; Kimsesizlerin Kimsesi Olsun Diye Kurulmuştur. Bu vatan; Öğrencilerine Bir Harf Öğretmek Uğruna Canlarını Feda Etmiş Olan Aybüke ve Necmettin Öğretmenlerin, Başımız Sağ Olsun Dediğimizde Vatan Sağ olsun Diyen Şehit Ailelerinin; Kolunu, Bacağını, Gözünü, Kulağını Bu Vatan İçin Feda Etmiş Olan Kahraman Gazilerimizindir.

Bu topraklar; En Zorlu Koşullarda Görev Yapmaya Çalışan, Vatan İçin Canını Siper Eden Mehmetçiğimizin, Şehit Polis Fethi Sekin'in, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, Şehit Jandarmalar Soner Fazlıoğlu'nun, Ali Gülnar'ın, Fetöcü Hainler Tarafından Şehit Edilen Ömer Halis Demir'indir. Bu ülke; Suriye'de, Irak'ta, El-Bab'ta, Cerablus'ta, Yemen'de, Afganistan'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, Çanakkale'de, Güneydoğu'da, 15 Temmuzda ve Dünyanın Dört Bir Köşesinde Bu Cennet Vatan İçin Şehadet Şerbetini İçmiş Olan Bütün Şehitlerimizindir. Buradan, Batmanın Kalesi Kozluk'tan, toprağa düşmüş tüm şehitlerimiz adına söz veriyoruz; Kadın, erkek, yaşlı, çocuk, asker, polis, öğretmen demeden herkesi hedef alan, okul, cami fabrika demeden her yere saldıran Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, eğitim mücadelemiz, kalem ile bilgi ile verdiğimiz mücadelemiz ise, cehaletin karanlığı aydınlanıncaya kadar devam edecektir. Çok Yaşasın Devletimiz, Çok Yaşasın Milletimiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Anma programı; Aybüke öğretmenin görev yaptığı okulda hatıra defterinin doldurulması, şehit öğretmenimizin müzik odası ziyareti, Bekirhan Beldesinde şehit olan jandarma personellerimizin şehit edildikleri yere gül bırakılması ve Bekirhan Beldesi Karakol ziyareti ile son buldu.
Anma programına Kaymakam Ekrem Güngör, İl Jandarma Komutanı Kıdemli  Albay Adem Taşkın, Kozluk Belediye Başkan Vekili Erdal Baz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER