Gündem

GENÇLİK’TEN ÖZEL ÇOCUKLARA MALZEME DESTEĞİ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Eğitim Kurumlarına malzeme desteğinde bulundu. 

GENÇLİK’TEN ÖZEL ÇOCUKLARA MALZEME DESTEĞİ
09-06-2024 15:13
09-06-2024 15:14

Spor Aşkı Engel Tanımaz projesi kapsamında gönderilen spor malzemeleri, yapılan törenle il genelinde 11 özel eğitim veren okula dağıtıldı. Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ çerçevesinde özel eğitim okullarına, farklı engel gruplarının kullanımına sunmak üzere üretilmiş spor malzemeleri dağıtım törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, MEB Şube Müdürleri Mehmet Şirin Temiz, Abdürrahim Kusen, Okul Müdürleri ve idareciler katılım sağladı.

7 BÖLGE VE 81 İLDE DAĞITILIYOR

Türkiye geneli 7 farklı bölgede ve 81 ilde malzeme dağıtımı gerçekleşiyor. Özel bireylerin yararlanabilmesi amacıyla ilimize gönderilen malzemeler Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle özel eğitim veren okulların yetkililerine teslim edildi.

“SPOR YAPMAK HERKESİN HAKKI”

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, verilen bütün malzemelerin aktif bir şekilde kullanılmasını istedi. İl Müdürü Özperk yaptığı açıklamada; “Batman’ın yanı sıra 81 ilimizde başlayan ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gönderilen malzemeleri, özel bireylere dağıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Proje sayesinde dağıttığımız spor malzemeleri merkez ve ilçelerimizde bulunan özel bireylerin hayata daha sıkı bağlanmalarını, kişisel gelişimlerine katkı sunmaları ve Paralimpik Spor branşlarında bir kıvılcım olmasını umut ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle özel gereksinimli sporcularımız için gönderilen spor malzemelerini 11 Özel Eğitim Okulumuza teslim ettik. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

MALZEMELERDE YOK YOKTU

Gönderilen malzemeler içerisinde Antrenman setleri, Basketbol fileleri, futbol, basketbol ve voleybol topları, Bocce takımları, Voleybol fileleri, Voleybol direkleri, koşu bantları, Şişme dartlar,  denge tahtaları, oyun paraşütleri, bowling setleri, sağlık topları, hulahoplar, masa tenisi takımları, masa tenisi fileleri, plates setleri, taşınır basketbol potaları, yer minderleri, üçgen minderler ve mini golf sahaları yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER