Tarlaların daha rahat sürülmesi ve ürünlerin tohumlama sürecindeki aksaklıkların giderilmesi amaçları ile başvurulan anız yakma vakalarının hem toprağa hem de çevrede yaşayan canlılara büyük zararlar verdiğini hatırlatan Dr. Demir: “Çiftçilerin ve diğer vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını beklemekteyiz” dedi.
Anız yangınları nedeniyle şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın nefes alamaz duruma geldiğini ve özellikle hasta vatandaşların büyük risk altında kaldığını belirten Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, konunun değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için hafta sonu birim müdürleriyle Belediyede bir toplantı gerçekleştirdi.
Belediyenin görev alanında olmamasına rağmen anız yangınlarından en fazla etkilenen kurumların başında olduğunu belirten Dr. Demir: “Her ne kadar bu yangınlar belediye sınırlarının dışında gerçekleşiyorsa bile itfaiye müdürlüğümüz sürekli söndürme çalışmalarını yürütmek durumunda kalıyor. Bu durum araçlarımızın arızalanmasına ve kent içindeki yangınlara müdahale gücümüzü azaltıyor. Bu konuda sadece Batman Belediyesinin değil diğer tüm kurumların da zamanında ve etkili önlemler alması ve işbirliği içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Anız yangınları başlamadan bir kriz merkezinin kurulması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Belediyenin İtfaiye, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor. Ancak bu konu sadece belediyenin müdahalesi ile bitecek bir konu değil. Tüm kurumların duyarlılık göstermesi ve topyekûn mücadele edilmesi gerekmektedir” dedi.
Belediye olarak duyarlılığı artırmak ve vatandaşları bilgilendirmek için köy ziyaretleri dahil bir çok girişimde bulunacaklarını belirten Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, uygulanacak doğru ve kararlı politikalarla bu sorunun üstesinden gelinebileceğini hatırlattı.