USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“YENİ VERGİLER DEĞİL, ADİL HARCAMA İSTİYORUZ”

"Vergide Adalet" sloganıyla eylemler 16. haftasında devam ediyor. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası'nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, yeni vergi tekliflerine karşı tepkiler dile getirildi ve vergilerin halk refahı için harcanması talep edildi.

“YENİ VERGİLER DEĞİL, ADİL HARCAMA İSTİYORUZ”
26-06-2024 15:49
26-06-2024 15:50
Google News

"VERGİ YÜKÜ ADALETSİZ"

SES Batman Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün, beş aydır süren eylemlerinin amacının Türkiye’deki vergi adaletsizliğine dikkat çekmek olduğunu belirtti. Tüzün, “Türkiye’nin her yerinde artık herkes vergilerin adaletsiz olduğunu ve yoksuldan alınıp zengin sermayedarlara aktarıldığını biliyor” dedi. Vergilerin büyük kısmının çalışanlardan toplandığını vurgulayan Tüzün, bu vergilerin ne sağlık, ne eğitim, ne de barınma gibi temel ihtiyaçlar için harcandığını ifade etti.

"VERGİLERLE YOKSULLAŞMA DEĞİL, ADİL DAĞILIM İSTİYORUZ"

Bayram sonrası maaşlarının enflasyon ve vergi yükü ile eridiğini belirten Tüzün, “Emeğiyle çalışanlar, emekliler için bir bayram daha hesap kitapla geçti. Maaşlarımıza %20 civarında zam yapacağınızı söylüyorsunuz ama bu zam yeni vergi dilimi ile yok olacak. Bu vergide adalet değil” dedi. Tüzün, vergi dilimlerinin ve vergi sınırlarının düzeltilmesini, çalışanların sırtına binen adaletsiz vergi yüklerinin kaldırılmasını talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?