Türkiye Mali Müşavirler Meclisi Girişimi 36 üyenin katılımı ile 3. toplantısını Diyarbakır Harita ve Kadastro Mühendisleri odasında gerçekleştirdi.
Türkiye Mali Müşavirler Meclisi Girişiminden yapılan açıklamada “Meclis girişiminin bundan böyle farklı bir yapıyla mı, yoksa meclis olarak mı yoluna devam edeceği, hazırlanan taslak tüzük ve manifestonun tartışmaya açılması, üye kabulü ve örgütlenme konularının görüşülerek karara bağlanma konuları görüşüldü.
Meclis girişimimizin yola çıkış nedeni olan üst birlik yapımız TÜRMOB’un gerek meslek mensuplarının özlük haklarına ilişkin yetersiz kalışı, mesleki angaryanın gün geçtikçe ağırlaşması ve yine ülkenin içine girdiği yoğun ekonomik ve siyasal sorunlara karşı duyarsızlığından hareketle; akademik birliğimizin daha aktif ve etkin rol alması için mevcut yapıdan bu yönlü bir beklentinin olamayacağına karar verilmiş ve bu yapıyı canlandıracak; etkin ve saygın bir akademik yapıya kavuşturacak bir örgütlenme ihtiyacı doğduğu inancı tüm hazirunca kabul edilmiştir.
Tam da bu nedenlerden ötürü, Türkiye Mali Müşavirler Meclis Girişimimizin, mesleki ve meslektaş sorunlarının çözümünü, toplumumuzun yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlardan ayırmayan demokratik, özgürlükçü, sosyalist, özerk kadın çalışmasını savunan eşit temsiliyet bakış açısına ihtiyaç bulunmaktadır.
Meclis Girişimimiz hiçbir toplumsal sorunu, toplumun diğer kesimlerinin yaşadığı sorunlardan ayrı tutmamaktadır. Her kesimin yaşadığı sorunun başka bir kesimin yaşadığı sorunla simbiyotik bir bağı bulunmaktadır. Bundan hareketle mesleki ve meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların, halklarımızın yaşadığı ekonomik, sosyal ve demokratikleşememe sorunlarıyla ciddi bir bağı bulunmaktadır. Bu sorunlara uzak duran, ifade etmeye, alternatif çözüm önerileri sunmayan oda yönetim yapılarını, mevcut iktidarların destekçisi veya yandaşı olarak değerlendirmekteyiz. Bu anlamda TMMM-Girişimi Oda siyasetle ilgilenmez, oda siyaset yapmaz gibi yavan ve sığ bir anlayışı reddetmektedir.
Gündeme alınan maddelerin görüşülmesinde yaşanan yoğun tartışma ve değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki kararlara varılmıştır.
-Bu güne kadar girişim olarak adlandırılan hareketimiz bundan böyle kısa adı TMMM olan (Türkiye Mali Müşavirler Meclisi) olarak çalışmalarına devam edecektir.
-Taslak tüzük ve manifestonun kısmi düzeltmelerle hazirun tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir.
-Meclis ve örgütleme çalışmalarının yürütülmesi için 16 kişilik bir koordinasyon seçildi. Seçilen koordinasyonun kendi arasında eş sözcü ve sekreterya seçimi konusunda yetki verildi. Ayrıca koordinasyonun ihtiyaç duyması halinde teknik ve örgütleme konularında katkı sunabilecek 3 kişinin daha koordinasyona alınması konusunda inisiyatif verilmiştir.
-Meclisimizin vizyon ve misyonuna denk düşen kapsayıcı bir logonun belirlenmesi için çalışma yürütülmesi için koordinasyona yetki verilmiştir.
-Bundan böyle meslek mensuplarının Meclisimize üye olarak kabul edilmesi ve üyelik işlemlerinin yürütülmesi hususunun seçilen koordinasyona yetki verilmiştir.
Seçilen Türkiye Meclis koordinasyonu tüzükten aldığı yetkiye dayanarak başta örgütleme çalışmalarını olmak üzere meclisi temsil edecektir. Tüm örgütleme çalışmalarında, genel örgütleme çalışmalarıyla birlikte kadın meslektaşlarımızın özerk kadın meclisi ve gençlik meclisi örgütlenmesi eşgüdümlü yürütülecektir” denildi.