USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teşkilatta değişiklik yok!

AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Teşkilatta değişiklik yok!
16-06-2015 20:19
Google News

Gündemde İl teşkilatlarının değişeceği yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak; “Kesinlikle teşkilatta değişiklik yok. Basında bu yönde çıkan haberlere cevap vermeye gerek bile duymadık. Ama bunu polemik konusu yapmaya çalışıyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü seçimde yaşanan oy düşüşleri sadece bizim bölgemiz veya şehrimizle alakalı değil. Bütün bölgelerde bunu yaşadık. Durum böyle olunca 81 ilin bütün teşkilatlarının değiştirilmesi söz konusu dahi olamaz.” dedi.

“KOALİSYON ZOR GİBİ”

Partilerin öne koştuğu şartlara bakıldığında koalisyon ihtimalinin olsa bile sıkıntılı olacağını da belirten Uçar; “Koalisyon zor gibi duruyor. MHP ve CHP’nin bölgeye bakış açısı zaten sandıktan çıkan sonuca bakıldığında görülüyor. Samimiyetleri bu noktada oy oranlarına zaten yansımıştır. Bir tarafta MHP çözüm sürecini yok sayacağını söylerken; diğer taraftan CHP imkansız şeyler talep ederek diğer partiler adeta koalisyonu engellemek için uğraşmaktalar. Koalisyonun zaten MHP ve CHP ile olması durumunda bölgenin mahrum bırakılacağını düşünüyorum. AK Parti’nin bölgeye bakış açısı çok farklı. Zaten yaratılanı yaratandan ötürü seven bir yapımız var. Ve hatta bölgemize pozitif ayrıcalık tanınıyordu. Bölgenin talepleri çok fazla üzerinde düşünülmeden kabul ediliyordu. MHP ve CHP iktidarında olabilecek zihniyeti çok fazla açıklamaya gerek yok. Çünkü önceki söylemlerinde Barış Süreci ve Abdullah Öcalan için söyledikleri hala hafızalarımızdan silinmiş değil. Ancak gidilecek erken seçim ihtimalinde AK Parti’nin tek başına yeniden iktidar olacağını düşünüyorum. Çünkü toplum huzur ve refah düzeyi yükseldiği için geriye dönmek istemiyor ve istemeyecektir diye düşünüyorum.” dedi.

“HALK TEDİRGİNDİ!”

Seçimlerde ortamın pek sağlıklı olmadığını ve halkın bir şekilde yönlendirildiğini söyleyen Uçar; “AK Parti’den önce ezilen ve mağdur olanlar; AK Parti’nin gelişi ile beraber verilen özgürlük ve demokrasiyle güçlenerek toplumu baskı altına aldı. Vatandaşlar 6-7 Ekim tarzı olayların yaşanması endişesiyle HDP barajı aşsın ama AK Parti tek başına iktidar olsun düşüncesi ile HDP’ye oy verdi. Özelikle son zamanlarda “bıçak sırtındayız” gibi ifadeleri kullanılınca da o gün HDP’ye oy vermeyecekler HDP’ye oy verdi. Bu konuda bunları bahane edecek değiliz bunun bizi üzen kısmı halkın özgür iradesinin sandığa yansıyamamış olmasıdır.” dedi.

TADİLAT DEĞİL PİST YENİLEME

Batman Havaalanı’nın tamamen kapanması dedikodusunun asılsız olduğunu belirten Uçar; “Batman Havaalanı’nda bir tamir ya da tadilat söz konusu değil. Batman Havaalanı tamamıyla pistlerin yerinden kaldırılıp yeniden yapılması sonucu Kasım ayının sonuna kadar devam edecek olan bir yenileme çalışmasına alındı. Vatandaşlar Apron daha yeni yapıldı ne çabuk tadilata alındı diyebilir, ancak bu pist yenileme çalışmasıdır apron tadilatı değil. Uzun yıllardan bu yana askeri amaçlı olarak kullanılan pistin artık kullanılamaz hale gelmesinden dolayı pistin yerinden sökülüp sıfırdan yapılması ihtiyacı doğdu. Ve bu havaalanının tamamen kapanması da söz konusu değildir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA