USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Sorunlar silahla değil, siyasetle çözülmelidir"

AK Parti Ağustos ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, sorunların silahla değil, siyasetle çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Sorunlar silahla değil, siyasetle çözülmelidir"
23-08-2015 19:08
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, sorunların silah yerine siyasetle çözülmesi gerektiğini belirterek, bir an önce silahların susması ve akan kanın durmasını gerektiğini, yaşanan olayların ülkenin ve vatandaşların huzuruna yönelik olduğunu ifade ederek, uluslar arası güçlerin oyununda aktör olmamak gerektiğini dile getirdi.

7 HAZİRAN’IN GALİBİ BİZİZ

7 Haziran seçimlerinde arzuladıkları sonucu alamamalarına rağmen mecliste 258 vekili çıkararak açık ara seçimin galibi olduklarını belirten Milletvekili Ziver Özdemir, iktidarı oluşturmak üzere önlerine koalisyon konulduğunu ancak diğer üç partinin anlaşılmaz tavırları nedeniyle hükümet kurulamadığını ve yeniden bir seçime gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Özdemir: “Hepimiz hatırlarız. Hemen ilk gecede MHP lideri çıktı ve dedi ki; bu millet bize ana muhalefet görevini yüklemiştir. CHP liderine baktığınızda dedi ki; bu millet AK Partiyi al aşağı etmiştir. Bunun karşılığında da yüzde 60’lık bir blok oluşmuştur. Ve dolayısıyla yüzde 60’lık bloğu MHP, HDP ve CHP’nin içinde yer aldığı bir üçlü koalisyonu milletin zorladığını ve işaret ettiğini ifade etmiştir. HDP’nin de eş başkanları aynı tavrı sergilemiştir. Yani bunların millete, ülkeye hizmet etme gayeleri yoktur.” dedi.

“DIŞ GÜÇLERE AKTÖR OLMAMAK LAZIM”

AK Parti Batman İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Milletvekili Ziver Özdemir, Çözüm Sürecini ve 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinde ‘İktidar olacağız, ülkeyi tek başımıza yöneteceğiz’ söyleminde bulunamadıklarını belirten Milletvekili Özdemir, tüm partilerin AK Parti’yi hedef aldığını ve gerçek dışı söylemlerle partiyi yıpratma cihetine gitmeyi tercih ettiklerini söyledi. Özdemir: “Türkiye’de yaşayan 78-80 milyon civarındaki vatandaşın huzuru refahı ve bu milletin rahatlığıysa uluslar arası dış güçlerin oyununda aktör olmamak lazım. Milli olmak lazım bu milletin bu halkın bizden istedikleri doğrultusunda hareket edip projeler ortaya koymamız lazım.” dedi.

TÜRKİYE’Yİ GİRDABA ÇEKMEK İSTİYORLAR

Tüm gelişmelerin nedeninin Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek olduğunun altını çizen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir: “Maalesef evlatlarımızın, kardeşlerimizin kanlarının döküldüğü bir alana doğru kaymaktayız. Yanı başımızda Suriye yanıyorken, Ortadoğu coğrafyasında ateş çemberi haline gelen Libyası’ndan tutun Yemen’ine, Tunus’una kadar kuzeyimize baktığımızda Ukrayna’sına kadar bu ateş çemberinin içerisine bu girdabın içine Türkiye’yi de nasıl katarız, Türkiye’yi o girdaba çekeriz diye çok ciddi emek harcadılar ve bir nebze de olsa başarılı oldular. Ama bu aziz milletin sağduyusu onların planlarını ters yüz edecektir. Yüce millet buna izin vermeyecek.” dedi.

HDP KENDİ ELİNDE DEĞİL

HDP’nin kendi elinde olmadığını ifade eden Milletvekili Ziver Özdemir, HDP’ye yönelik: “Keşke HDP kendi elinde olsa ve şu anda bu bölgede akan kan akmamış olsa. Keşke HDP’deki yönetici pozisyonunda olan insanlar sözün ve oyun ne kadar kıymetli olduğunu ve bir silahın mermisinden ne kadar güçlü olduğunun farkına varsalar. Çünkü silahla çözemeyeceğiniz çok büyük problemleri siz siyasetle, sözle oturarak konuşarak, anlaşarak yapabilirsiniz. O sorunları çözebilirsiniz. Ama maalesef HDP’li yetkililer o sorumluluk altına girmediler.” eleştirilerinde bulundu.

6 MİLYON İNSAN SOKAĞA ÇIKSA SİLAHLAR SUSAR

Çözüm Süreci’nde HDP’nin hep kaçamak yaptığını söyleyen Özdemir, kanın oluk oluk aktığı şu günlerde HDP’nin sessiz kalmayı yeğlediğini belirterek: “Bugün de sesleri çıkıyor mu? Çünkü silahın sesi duyulduğunda siz demokrasiden bahsedemezsiniz. Siyaset bu kadar basiretsiz midir? Siyaset bu kadar güçsüz müdür? Hangi partiye bakarsanız, en küçük parti 6 milyon insanın desteğini almış. 6 milyon insan sokaklara dökülürse ve hangi güç olursa olsun insanlar sokağa çıktıklarında ve ‘Hayır ben istemiyorum’ dediğinde hiç kimse bu memlekete silah sıkamaz. Biz barış istiyoruz huzur istiyoruz. Bu memleketin Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak biz barış istiyoruz. Ama barışı savaş manasında kullanmamak üzere barış istiyoruz. Barış deyip insanları tehdit ederek, barış deyip insanları evlerinde, araçlarında zarar verdirerek, barış deyip insanları köylerinde esir erek değil hakikaten hepimizin bu işte biraz fedakârlık yapması gerekiyor.” diye konuştu.

BİZ MAZLUMLARIN SESİYİZ

AK Parti olarak bu millete ders vermek değil ders alma, görüş alma ve talimat alma üzerine siyaset yaptıklarını dile getiren Özdemir: “Biz insanların huzuru için siyaset yapıyoruz. Biz Ortadoğu ve dünyadaki tüm mazlumların sesi olmak ve o mağdur ve mazlum insanlara kucak açmak üzere siyaset yapıyoruz. Onun için Rabbim bir an önce insanlara sağduyu versin ve bu akan kan dursun. Bununla birlikte memlekete huzur gelsin.” dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Diyadin Uçar’ın yanı sıra İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyelerinin katılımı ile devam etti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA