USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SAĞLIKÇILARDAN İLUH HASTANESİ ÇAĞRISI

SES ve TABİP Odası, yıkım kararı alınan İluh Devlet Hastanesinin acilen yeniden inşa edilmesi gerektiğiyle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

SAĞLIKÇILARDAN İLUH HASTANESİ ÇAĞRISI
11-06-2024 14:42
11-06-2024 14:43
Google News

Batman Tabip Odası Başkanı Sertaç Adıgüzel “1968 yılında hizmete açılan ilimizin merkezinde bulunan İluh devlet hastanesinin 6 Şubat depremi sonrası hasar alması nedeni ile yıkım kararı alındığı hem Batman Valiliği hem İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarla anlaşılmıştır. Şehrimizin yarısına yakın kişilerin yaşadığı merkezine hizmet veren hastanesin yıkılması o bölgede mağduriyet yaratacaktır. Ayrıca hastanenin yıkılması ve orada çalışan sağlık emekçilerinin de Batman’da bulunan diğer sağlık kuruluşlarına dağıtılması başka mağduriyetlere yol açabilir” denildi.

“HASTANE YENİDEN ACİL ŞEKİLDE YAPILMALI”

Açıklamanın devamında, “Ayrıca kentin yarısına hizmet veren konumda olan İluh Devlet Hastanesinin kapasite artırımına gidilerek yerinde, günümüz teknolojiler ile donanımı tamamlanmış bir hastanenin de acil olarak yapılması sağlık hizmeti sunumu için önem arz etmektedir. Hastane yerleşkesinin bulunduğu adanın (863 nolu ada) içerisinde bulunan miatları dolmak üzere olan kamu kuruluşlarına ait binaların hastane yapımı için kullanılması ileriki dönemlerde artan ihtiyaca ancak cevap olacağı değerlendirilmelidir. Bu sürede ilimizde inşaatı devam eden 500 yataklı şehir hastaneleri projeleri kapsamında yapılan devlet hastanesinin de kapasitesinin artırılması gerekiyor. Bu taleplerimiz hızla büyüyen şehrimizin sağlık tesis ihtiyacını bir nebze olsun karşılayacaktır” ifadeleri kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA