USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

REKTÖR DEMİR, ASKON’UN KONUĞUYDU

ASKON, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Geleneksel Aylık Toplantıda Buluştu.

REKTÖR DEMİR, ASKON’UN KONUĞUYDU
10-01-2022 10:27
Google News

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesinin, cumartesi günü gerçekleştirdiği aylık geleneksel buluşma toplantısının bu ayki konuğu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir oldu.

Toplantıya Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür, Dr. Öğr. Üyesi Abdulkerim Öztekin ve Dr. Öğr. Üyesi Kadri Kurt ile ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, başkan yardımcıları, istişare kurulu üyeleri, sektör kurulları başkanları ve üyeler katıldı.

Prof. Dr. İdris Demir “Gerçekten de dinamik yapısı ve ildeki istihdam oranıyla ilimize katma değer kazandıran Batman ASKON şubesinin değerli üyeleri ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Kentin sosyo- ekonomik yönde gelişmesi için teşebbüs ve bilgi kadar bilgiyi işlemek suretiyle enerjiye ve teknolojiye dönüştürmenin de önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda Üniversitemiz tüm bileşenleri ile beraber sanayinin ve sanayicinin yanındadır. Sanayicilerle kurulan iletişimi önemsiyoruz ve Batman Üniversitesinin ilimiz sanayisinin gelişmesinde itici güç olacağına inanıyoruz. Batman Üniversitesi şehir sanayisinin gelişmesinde önemli bir paydaş. Üniversite ve sanayi iş birliği kapsamında paydaşlarımızla birlikte hareket ederek bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi enerjiye ve teknolojiye dönüştürmek gayreti içindeyiz” diyerek sözlerine başladı.

Prof. Dr. İdris Demir, ASKON üyelerine Batman Üniversitesinin mevcut durumu ve Batman'da sanayinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda yürütecekleri çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Kurdukları Proje Ofisi Koordinatörlüğü, Batman Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK), Beşiri OSB MYO, Teknokent vb. merkezler üzerinden Kamu sanayici iş birliği kapsamında çeşitli Proje tipleri ve Arge destekleri, Kurumsal sosyal uygunluk, Markalaşma, belgelendirme ve sertifikasyon, Sürekli eğitim merkezi, Enerji, üniversitenin artan lisans ve lisansüstü öğrenci sayısı, artan öğretim elemanı ile yeni açılan ve açılması planlanan bölümler hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

Kentsel kalkınmada üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine değinen Rektör Demir, "Batman Üniversitesi sahip olduğu akademik altyapıyı da kullanarak Endüstri 4.0 ve yapay zekâ, kentsel teknolojik altyapılar, akıllı bilgi sistemleri, gömülü sistem çözümleri, teknoloji transfer projeleri, enerji ve teknoloji entegrasyonu gibi çağdaş kentlerin itici gücünü oluşturan konularda etkin adım atmayı planlamaktadır. Üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları AR-GE personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye ve bu bilgiyi enerjiye dönüştürmeye çalışmaktadırlar." diye konuştu.

Rektör Demir, kurdukları merkezle ve yaptıkları çalışmalar ile hedefledikleri hakkında yaptığı konuşmada “Bilime, teknolojiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, Üniversite ile sanayi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğini teşvik etmek, arttırmak ve düzenlemek, uygulanabilir sonuçları ilgili sektörlerle paylaşmak, Üniversitenin ilgili birimleri ile iş dünyası arasında gerçekleştirilecek iş birliğinde koordinasyonu sağlamak, Üniversitenin yürüttüğü temel ve uygulamalı alanlardaki Ar-Ge faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenlemek, rekabete dayalı, yaratıcı ve verimli bir araştırma ve eğitim-öğretim ortamı oluşturmak, teknoloji geliştirme ve transferi, teknik sorunların çözümü, işletmelerde ve endüstriyel tesislerde kalite ve verimliliğin artırılması konularında araştırma ve inceleme yapmak, seminer, çalıştay, konferans gibi eğitim ve Ar-Ge kültürü oluşturmaya yönelik bilgilendirme toplantıları ile kurslar düzenlemek, Üniversitede var olan bilgi birikiminin kamu ve özel sektöre sunumu ve bu yolla iş birliğinin geliştirilebilmesine yönelik olarak Üniversite birimleri ile ortak çalışmalar yapmak ve teknik imkânların birimler arası ortak kullanıma açılmasını sağlamak sanayi ve üniversite iş birlikteliğinde hedeflediğimiz temel noktalardır” dedi.

Toplantının verimli geçtiğini dile getiren Şube başkanı Mehmet Selman NASIROĞLU da “Yurt içi ve yurt dışı yaygın şube ağları ile 8 binin üzerinde iş insanı, 17 bin üye işletmesi ile yedi yüz bin kişiye istihdam sağlayan; Batman yerelinde ise yaklaşık 5000 kişiye iş imkânı sunan, üyeleri vasıtasıyla 17 milyar dolar ihracat yapan ASKON olarak hedefimiz her daim katma değeri yüksek teknolojik ürünler ile ülke ekonomimizin ve insanlığın daha müreffeh bir seviyeye ulaşmasını sağlayacak yatırımlarda bulunmak ve bu bağlamda öncü girişimcilerden olmaktır. Bu anlamda ASKON üye işletmeleri olarak geliştirdiğimiz ve geliştireceğimiz AR- GE ve proje çalışmalarında elde edilen nihai ürünlerin markalaştırılması, ticarileştirilmesi, üretilmesi ve pazarlanması hususunda üniversite ile yapılacak iş birliktelikleri için memnuniyet duyuyorum” dedi.

Toplantı, ASKON Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu’nun günün anısına geleneksel hale getirdikleri hat yazısıyla yazılmış “Elif” tablosunu Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e takdimi, yeni üyelere rozet takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA