USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ODUNCU “BÖLGEDEKİ CAN VE MAL KAYBINA DAİR BİLGİ ALINAMIYOR”

Batman’ın Gercüş İlçesine bağlı Dereiçi Köyü kırsalında başlatılan askeri operasyon sonrası çıkan yangına müdahale edilemezken, bölgeye girişine izin verilmeyen DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ise köylerde can ve mal kaybına dair bilgi alamadıklarını söyledi.

ODUNCU “BÖLGEDEKİ CAN VE MAL KAYBINA DAİR BİLGİ ALINAMIYOR”
24-06-2024 16:00
24-06-2024 16:05
Google News

Batman Valiliği, önceki gece Gercüş İlçesindeki bazı bölgelerin 15 gün süreyle geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Kararın ardından başlatılan askeri operasyon sonrası bölgede büyük çaplı yangın çıktı.

Bölgeye girişine izin verilmeyen DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu köylerde can ve mal kaybına dair bilgi alamadıklarından yakınırken “Dünden bu yana geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen alanda yoğun bir bombardıman yapılmaktadır. Bombardıman sonrası bölgede çıkan yangın saatlerdir devam etmektedir. Yangınla birlikte özellikle yasak ilan edilen köylerden can ve mal kaybına dair bilgi alamıyoruz. Yangına müdahale konusunda ekipler yetersiz. Mevcut ekipler de yasakları gerekçe göstererek etkili bir müdahale yapamamaktadır. Mazıdağ ve Çınar’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciası önümüzde dururken, Gercüş köylerinde yangına karşı gerekli tedbir ve önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA