USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

MATEMATİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak 9.su düzenlenen ‘Matematik Dostları’ Ortaokullar Arası Matematik Yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle verildi.

MATEMATİK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
05-06-2024 12:31
05-06-2024 12:43
Google News

Batman Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Okul Müdürü Hamdullah Altun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreni Okul Müdürü Hamdullah Altun'un yarışma hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla devam etti. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, katılımcılara hitap etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran "Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz Matematik Dostları Yarışması, ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. İnşallah her yıl bu heyecan artarak devam edecek ve katılımcı sayımız daha da artacak. Sizler bu yarışmaya her sene artan bir ilgi göstererek yarışmayı tamamen gelenekselleşmiş hale getirdiniz. Her yıl bu yarışma heyecanla bekleniyor. Bu da gösteriyor ki yarışmamız gelenekselleşmiş ve ilimizde bir matematik dostları topluluğu oluşmuş durumda. Aslında ilimizdeki tüm öğrenciler matematik dostudur. Artık matematiğin ne kadar hayati ve önemli olduğu herkes tarafından anlaşılmış durumda. Çocdluklarımız okula başlar başlamaz alfabeyle birlikte rakamları da öğreniyorlar.

Nasıl ki harflerle dostluğumuz ömür boyu sürüyorsa, sayılarla da dostluğumuz aynı şekilde sürecektir. İnsanın hayatı bu ikisinin üzerinde yürüyor. Siz kelimeleri ve kavramları kullanarak anlaşıp iletişim kuruyorsunuz. Aynı şekilde sayıları kullanarak da hayatınızı dengede tutuyor, iletişim kuruyor, ticaret yapıyor ve hesap yapıyorsunuz. Sayılarla yapılar kuruyor ve medeniyetler inşa ediyorsunuz. Bu nedenle harf ve sayı beraberliği bizim hayatımızda okulun ilk gününden başlayıp hayatımızın sonuna kadar devam ediyor. Bugün burada bir grup matematik dostu temsilen ödüllendirilecek. Fakat asıl önemli olan, burada bulunan herkesin matematik dostluğunu tescillemiş ve kanıtlamış olmasıdır. Pazar günü sınava giren 8. sınıf öğrencilerimiz, eminim ki sınavda matematikle olan dostluklarının karşılığını en iyi şekilde aldılar. Matematikle olan bu etkileşiminiz ve iletişiminiz ömür boyu sürsün" dedi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik eden İl Müdürümüz yarışmanın düzenlenmesine ev sahipliği yapan Batman Anadolu Lisesi idarecileri, öğretmenleri ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından yarışmasında 1. olan 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerine ödülleri Müdür Kurtaran tarafından verildi. 2. olan Vali Zeki Şanal Ortaokulu öğrencilerine Okul Müdürü Hamdullah Altun tarafından ödülleri verildi. 3. olan TÜPRAŞ Ortaokulu öğrencilerine ödüllerini Okul Müdür Başyardımcısı Fethullah Astan tarafından ödülleri verildi.

Dereceye giren okul ve danışman öğretmenlere teşekkür plaketleri ve hediye verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA