USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘‘Külter’in nerede olduğu derhal açıklanmalı’’

HDP, DBP İl Örügütü ve STK temsilcileri, Gülistan Caddesinde ortak bir basın açıklaması yaparak DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in derhal bulunması ve serbest bırakılması çağrısında bulundular

‘‘Külter’in nerede olduğu derhal açıklanmalı’’
01-06-2016 17:52
Google News

Hurşit Külter’in gözaltında kaybolduğunu söyleyen DBP, HDP ve STK temsilcileri ‘Külter’in nerede olduğu derhal açıklanmalı’ dediler. DBP İl Örgütü öncülüğünde yapılan yürüyüşe, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Saadet Becerikli, HDP ve DBP Eşbaşkanları ve yöneticileri, KJA bileşenleri ve vatandaşlar katıldı. DBP Merkez İlçe binası önünden başlayan yürüyüş Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde son buldu. "Hurşit Külter Nerde? Şırnak, Gever ve Nusaybin'e sessiz kalmayalım irademize sahip çıkalım" pankartı açan kitle bir süre sloganlar attı. Ortak basın açıklamasını okuyan DBP İl Eşbaşkanı Nurten Üzümcü, "Bir an önce Hurşit arkadaşımızın nerede olduğu ile ilgili kamuoyu bilgilendirmelidir. Bu kayıp olayı 1990'larda gözaltında kaybedilen yöneticilerimiz Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in akıbetini andırıyor. Fakat bizler bir daha o karanlık günlere dönülmesine izin vermeyeceğiz. Dün nasıl direnip kazandıysak, bugün de aynen direnip kazanacağız" ifadelerini kullandı.
‘‘KÜLTER’İ SAĞ SALİM İSTİYORUZ’’
"Hurşit Külter nerede?" sorusuna derhal cevap verilmesi gerektiğini belirten HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Attığımız adımdan haberi olan iktidarın Şırnak'ta arkadaşımızın nerede olduğunu bilmediğini kimse bize inandırmaya çalışmasın, kimse bizi saf yerine koymasın ve en kısa zamanda nerede olduğunu açıklasınlar. Bu halk kayıplarının hesabını sormayacak bir halk değildir. Hurşit Külter'in cenazesini değil, onu sağ salim istiyoruz. Tarihe katliamcı olarak geçmek istemiyorsanız, Hurşit arkadaşımızı bize ve ailesine teslim edin" şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA