USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Kırlangıç tepesi’ görenleri şaşırtıyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde yol yapımı için alınan toprağın ardından oluşan tepede binlerce kırlangıcın yuva yapması görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

‘Kırlangıç tepesi’ görenleri şaşırtıyor
02-06-2016 16:58
Google News

Kış aylarında Afrika gibi sıcak ülkelere göç eden kırlangıçlar (hachacik), yaz mevsimi ile birlikte yine görülmeye başladı. Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Karpuzlu (Selive) köyünde yol yapımında için alınan toprağın ardından oluşan tepe binlerce kırlangıca ev sahipliği yapıyor. Görenleri hayrete düşüren kırlangıçlar, ani hareket ve hızlarıyla dikkat çekiyor. Çay, tepe ya da evlerin sütunlarında yuva yapan kırlangıçlar, 2 yıldır söz konusu tepede yuva yapıyor. Tepede yuva yapan kırlangıçlar hakkında bilgi veren köy sakinlerinden Mehmet Hadi Biçici, göç eden kırlangıçların yaz aylarında geri döndüklerini söyledi.
"TEPE VE ÇAYLARDA YUVA YAPAN KIRLANGIÇLAR 2 YILDIR BİZİ ŞAŞIRTIYOR"
Biçici, "Her yıl yaz aylarında kırlangıçları görüyoruz. Daha önce tepe ve çaylarda yuva yapan kırlangıçlar 2 yıldır bizi şaşırtıyor. Şu an yuva yaptıkları yer, yol yapımında kullanılan toprağın oluşturduğu tepedir. Bu tepe oluştuktan sonra binlerce kırlangıç buraya yuva yapmaya başladı." dedi. Havaların soğumasıyla kırlangıçların sıcak bölgelere göç ettiğini ifade eden Biçici, şöyle konuştu: "Kırlangıçlar hızlı hareketleri ile dikkat çekiyor. Normalde sayıları daha fazladır, bugün hava kapalı olduğundan dolayı fazla yoktur. Her yıl kırlangıçları köyümüzde görüyoruz. Sıcak bölgelere toplu bir şekilde göç eden kırlangıçlar, havaların soğumasıyla buradan göç ediyorlar."

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA