USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KARTAL, ARKEOPARK VE ŞAAB VADİSİNİ FOTOĞRAFLADI

Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde şef olarak çalışan ve hobi olarak başladığı fotoğraf sanatını dünyaya tanıtan ve uluslararası alanda sanatçı, usta ve mükemmel fotoğrafçı unvanına sahip Orhan Kartal, bu kez Batman turizmine önemli katkı sağlayacak olan Hasankeyf Arkeopark ve Şaab Vadisini fotoğrafladı.

KARTAL, ARKEOPARK VE ŞAAB VADİSİNİ FOTOĞRAFLADI
06-06-2024 13:32
06-06-2024 13:33
Google News

Hasankeyf‘te restorasyon ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Şaab Vadisi ile yapımı tamamlanan Arkeopark'ı fotoğrafçı gözüyle hafta sonu her bir tarihi eseri yerinde inceleyen Kartal, fotoğraf tekniklerini kullanarak tüm eserleri fotoğrafladı.

Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Kartal ”Hasankeyf arkeopark alanında bulunan ve dünyada ilk kez tarihi eserleri bir yerden başka bir yere taşıyarak bambaşka modern ve antik bir kent oluşturmak çok maliyetli ve zaman alan bir çalışma. Bunu kısa bir sürede gerçekleştiren ve emeği geçenlere minnet borçluyuz.

Bir yandan arkeopark alanında yer alan müze,  Liman, Amfi tiyatro, kamelyalar, sosyal tesisler, gençlik merkezi, taraçalar, peyzaj çalışmaları, yürüme yolları, merdivenler, köprüler azametiyle yükselirken diğer yandan Hasankeyf Kalesinde de Küçük Saray Restorasyonu, Yamaç Külliyesi bağlantı köprüsü, Şaab vadisi, dere ıslahları, yapay kaya çalışmaları, mescit, tuvaletler ve alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış ve gezilebilecek duruma gelmiştir. Fakat bunun tanıtımını yapmak biz Batmanlı sanatçıların, turizmcilerin, medyanın görevi. Bir nebze dahi olsa katkı sağladıysam ne mutlu bana” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA