USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EĞİTİM ALANINDA YAŞANAN SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’da eğitim alında yaşanan sorunlara dair soru önergesi verdi.

EĞİTİM ALANINDA YAŞANAN SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI
30-05-2024 12:55
Google News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yanıtlaması için verdiği soru önergesinde “Türkiye’de 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı biterken eğitim alanında bir dizi sorun devam etmektedir. Bu sorunların devam ettiği illerden biri de Batman ilidir. Batman Eğitim-Sen Şubesinin Batman ilinde eğitim alanında yaşanan sorunlara dair tarafıma iletilen bilgilere göre; Valilik tarafından Batman'da uygulanan Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında okullar arasında oluşturulan yarışma ortamının okul müdürleri tarafından öğretmenler üzerinde mobbinge sebep olmaktadır” ifadeleri yer aldı.

“ÖĞRETMENLERE MOBBİNG UYGULANIYOR”

Milletvekili Oduncu “Öğretmenler asli görevlerini yapamamalarına neden olan angarya işlerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Öğretmenlerden yaptıkları her etkinliği belgelemeleri istendiği için öğretmenler bu belgeleri hazırlamak zorunda bırakıldıkları için kendi asli görevlerini yapamamaktadırlar. Batman’da birçok okulda yardımcı hizmetli yetersizliği yaşanmaktadır. Yine okullara görevlendirilen TYP personelinin ihtiyaç olan kırsal kesim ve kenar mahalle okullarına değil, ihtiyaç duyulmayan merkezi okullara verildiği, sağlıklı ve dengeli bir temizlik personeli dağılımı yapılamadığından kırsal kesim ve kenar mahalle okullarında temizlik hizmetini idarecilerin omuzlarına bırakılmaktadır” dedi.

“KANTİNLER DENETLENMİYOR”

Kantinlerin yeterince denetlenmemesinden kaynaklı öğrenci ve öğretmenler sağlıklı beslenememektedir diyen Milletvekili Oduncu “Tam gün eğitim gören okullarda öğrenci ve eğitim emekçilerine bir öğün yemek yiyemediği için derse katılım sağlayamamaktadır.  Okullarda güvenlik olmadığı için öğretmenler ve öğrenciler okul içinde ve çevresinde şiddete maruz kalmaktadır. Birçok okulda sınıf mevcutları 40’ın üzerinde olduğu için öğrenciler eğitim hizmetinden yeteri kadar faydalanamıyor. Bu durum özellikle birinci sınıflarda büyük bir sorun yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.

“OKUL ÇEVRESİNDE AÇIK ŞEKİLDE MADDE SİGARA SATILIYOR”

Anaokulları öğretmenlerinin teneffüsleri olmadığı için öğretmenler lavabo ihtiyaçlarını okul çıkışına kadar ertelemek zorunda kaldığını aktaran Milletvekili Oduncu Okul çevrelerinde açık bir şekilde madde sigara ve türevleri satılmaktadır. Taşımalı eğitimlerde yeterli denetimin yapılmamasından kaynaklı iki servisle taşınması gereken öğrencilerin tek servisle taşınmaktadır. Üniversitede liyakatsiz atamalar yapılmaktadır. Rektörün kendi kardeşine ve akrabalarına kadro açtığı ifade edilmektedir. Başarı belgeleri belli bir sendikaya (Eğitim-Bir-Sen) verilmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA