USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DEM PARTİ BASIN AÇIKLAMASINA POLİS MÜDAHALESİ

DEM Parti Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine Hakkari Valisi’nin kayyım olarak atanmasına tepki göstermek amacıyla DEM Parti Batman il örgütü il binası önünde bir araya geldi.

DEM PARTİ BASIN AÇIKLAMASINA POLİS MÜDAHALESİ
03-06-2024 16:45
03-06-2024 16:46
Google News

Buradan Atatürk Parkına yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine yürüyüş yapmak isteyen gruba polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

Yaşanan arbadede 3 kişi gözaltına alındı.

İl yöneticilerinin polisle yaptığı görüşme sonucunda basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi Batman İl Eş Başkanı Resul Çetin "31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir yenilgiyle çıkan AKP-MHP rejimi bir kez daha faşizan ve darbeci zihniyetini ortaya koyarak halk iradesini gasp etmek ve seçme-seçilme hakkını Kürt Halkının elinden almak istiyor. Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması ve ardından da Hakkari Belediyemize kayyım atanması, Kürt Halkına ve onun siyasal iradesine yönelik açık bir düşmanlık ve özgürlük iradesini kırmaya dönük beyhude bir hezeyande. Bu faşizmi en kararlı ve en güçlü şekilde kınıyor, bu kararları tanımıyor, irade kirımı amaçlı tüm bu anti-demokratik uygulamalara karşı süreklileşen bir mücadele süreci geliştireceğimizi duyuruyoruz.

AKP-MHP rejimi zamana yaydığı bir strateji ile faşizmi kanıksatmak, demokrasi düşmanlığını olağanlaştırmak ve kayyım gaspını meşrulaşmış bir rejime dönüştürmek, günlük darbelerle seçimlerde ve sandıkta ulaşamadığı sonuçlara faşizmi normal bir yönetim aişimiymiş gibi rutinleştirerek varmak istiyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA