USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“BATMAN CORONA’DA BAŞARILI, KORKU VE ENDİŞE VAR”

Batman İl Sağlık Teşkilatından alınan bilgilere göre bugüne kadar 430 vakamızın olduğu açıklandı.

“BATMAN CORONA’DA BAŞARILI, KORKU VE ENDİŞE VAR”
11-05-2020 16:07
Google News

Bu vaka sayısı ile Türkiye geneli vaka sayısı ve ilimizin nüfus yoğunluğu, yani 84 milyon ve 600 bin nüfus ile vaka sayısının il nüfusuna oranı karşılaştığında, Türkiye geneline göre vaka sayısı genelin çok alt seviyesinde seyretmektedir.
Bugüne kadar ilimizde Corona pandemisinden ölenlerin sayısı ise 4 olduğunu açıklayan yetkililer, bu ölüm vakasının sayısal olarak Türkiye genelinden çok alt seviyede hatta yüzde 1 in bile altında olduğu… 
Bu başarının ise bu güne kadar sağlık teşkilatının iki ay içinde vaka ve vaka yakınlarının takibi ile alınan tedbirlerin etkili olduğu açıklandı.
Son günlerde plaka uygulaması ile cadde ve sokakların ayay trafiğine kapatılması kararı ise şöyle değerlendirildi.
Gözlemler ve tespitlerle kapatılmasına karar verilen, yerlerdeki nüfus yoğunluğu ve yakın temas, bizleri gelecek için endişelendirdiğinden dolayı, ön önlem olarak alınan kararlardır.
Vatandaş ise, Bizim yasaklar, cezalar ve tehditler yerine önlemler konusunda eğitilmeye ihtiyacımız var, yakın mesafe ve maske ile eldiven uygulamasına ağırlık verilmesi istendi. Bayram ağzı ekonomik olarak alışveriş ve canlılığın olacağı bu cadde ve sokaklarda en kısa zamanda yaya trafiği yasağının da kaldırılmasını istiyor Batmanlılar...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?