USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BARO, ELÇİ’NİN KARAR DURUŞMASINA KATILDI

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davanın karar celsesi Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

BARO, ELÇİ’NİN KARAR DURUŞMASINA KATILDI
13-06-2024 14:10
13-06-2024 14:12
Google News

Duruşmaya Baro Başkan Av. Erkan Şenses, Baro genel sekreteri Av. M. Sabih Özer, Baro yönetim kurulu üyeleri Av. Ferhat Bayındır ve Av. Veli Oğurlu, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Şehmus Gündoğdu, İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Rostem Siyahtaş, Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Mustafa Yıldız, Av. Rojda Basütçü, Av. Hüseyin İnal, Av. Gülbahar Kaya, Av. Mehmet Aykut, Av. Şirin Şen, Av. Adem Özbek, Av. Ferhat Baba Taş, Av. Rümeysa Deniz Kaya, Av. Kübra Demir Uçar ile TBB delegesi Av. Ahmet Sevim katıldı.

“MAHKEME ADİL BİR KARAR VERMEDİ”

Duruşmada söz alan Baro Başkanı Av. Erkan Şenses “Mahkemenin adil bir karar vermeyeceğini bildiğinden bir talebinin olmadığını, Türkiye’de yargının ya siyasi iradeye muhtaç olduğu ya da siyasi baskı altında görev yaptığı yönünde bir genel kabul olduğunu yargının her iki durumdan da kurtularak bağımsız bir karar vermesi gerektiğini vurgulamıştır. Mahkeme açıkladığı hükümle üç sanık polis memurunun beraatine karar vermiştir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA