SANAT OKULU 2
Not konusunda eli sıkıydı. Ancak iyi öğretmendi.
Atölye öğretmenimiz Ahmet Yıldız solcu hocamızdı. Bize yaklaşırken, hep bu yanını kullanırdı. Sadece teklif ederdi. Baskı yapmazdı.
Okul iki gurubu ayrılmıştı. Elektro teknik öğretmeni Malatyalı Hasan hocaydı. Samimi ve bize arkadaşça yaklaşırdı. Halil Ekil okulumuzun müdürüydü. Bu devasa binanın ön kısmındaki sınıflarında ders görülürdü. Öğretmenlerin okula girişleri farklı kapıdan yaparlardı. Onlar ve gelen misafirler için okulun caddeye bakan tarafındaki kapıdan okula giriş yaparlardı. Okulun son sınıf öğrencilere sıra ile kapı nöbeti tutarlardı.
Gelen misafirlere danışma hizmeti verirlerdi. Binanın ön cephesinin bir kısmında elektrik bölümü atölyesi binanın sağ tarafındaydı. Binanın yoldan görünmeyen bölümünün iki katı torna ve tesviye bölümünü atölyeleri vardı.
Okulun geniş arazisinin içinde öğretmen evleri ve ana bina dışında bir yapı daha vardı. Bugün o binada elektronik eğitimi veriliyor.
O tarihte söz konusu bina çevre il ve ilçeden gelen öğrenciler için pansiyon yapılmıştı. Okulda çevre il ve ilçelerinin hepsinden bir öğrenci vardı. Okul okuduğum tarihlerde pansiyonun arada bir açılıp kapandığını hatırlıyorum.
Üç yıl gibi uzun bir süresince gün boyu birlikte olmamız bütün arkadaşlarımız ile samimiyetin ve dostluğun temellerinin atıldığına anlıyorum.
Okulun alt katında kapalı spor salonu vardı. Orada voleybol maçları yapılırdı. Müsamereler de brifinglerde verilirdi.
Binanın arka cephesindeki bahçede toprak zeminli futbol sahasında futbol maçları yapılırdı. Bazı sınıf arkadaşım da kurulan takımlarda oynardı. Remzi Köylü, Kadir Gerekan, Ali Kök, Aydın Fırat. Kalede olmazsa olmazımız rahmetli Şehmuz Kapıcı olurdu.
Kilolu olmasına rağmen her tür spor etkinliğine katılırdı.