1 Mayıs tarihi itibari ile Batman halkı ve Batman Üniversitesi tabiri caiz ise bir gol daha yedi, bu golü ve bu atılan kazığı maalesef siyasilerimiz müjde olarak verdiler ve beni çok üzdüler…
Oysa Milletvekili Özdemir çok iyi bilmektedir ki, biz yıllardır Batman üniversitesinde Tıp fakültesi açılması için mücadele vermekteyiz.
Bunun için bizzat kendisinin Kadın ve Çocuk hastanesinin Araştırma hastanesine dönüştürülmesi için çaba sarf ettiğini biliyorum.
Araştırma hastanesinde tüm tıp dallarının bölümlerinin açılması ve bu bölümlere yeterli ekipman ve cihazların alınmasının ardından, bu hastanemize, uzman ve akademisyen seviyesinde personel ataması yaptırılarak, açılacak Tıp fakültesinin öğrencilerinin eğitim ve ihtisaslarını Batman Tıp fakültesinde yapmaları sağlanacaktı.
Geçen sene Siirt ilinde Tıp fakültesinin açılma kararına hepimiz çok buruk bir şekilde boynu bükük duygusal bir tepki göstermiştik.
Gerek Emine Erdoğan ve gerekse o zaman ki Siirt milletvekili olan Yasin Aktay'ın bastırması ve Siirt lobisinin hükümet nezdinde güçlü olması, bizim tesellimiz olmuştu.
En kısa sürede Batman a da bir Tıp fakültesinin açılması için altyapı, akademisyen ve gerekli çalışmayı başlatması için zamanın rektöründen kamuoyu olarak talepte bulunmuştuk.
Siirt’e açılan Tıp fakültesinde olduğu gibi öğrencilerinin çevre il üniversitelerinde yıllarca eğitim görmemesi için daha mantıklı adımlar atmak için planlı gitmeyi kararlaştırmıştık.
Ama son çıkarılan kararname ile meğerse bu altyapı ve üst yapıya gerek kalmadan, sadece siyasi yapı ile bu iş çok çabuk karar bağlana biliniyormuş.
Mardin ilinde bırakın bir araştırma hastanesi, bırakın bir bölge hastanesi, doğru dürüst hizmet veren bir devlet hastanesi bile yokken, akademik kadro ve altyapı sıfır iken bu kararı alabiliyorlarmış!
Bu kararın çıkması Batman için büyük bir kayıp ve çok büyük bir eziyet olarak görüyorum, hatta çok büyük bir haksızlığa uğradığımıza inanıyorum.
Bir üniversitenin, üniversite olması için ve gücüne güç katması için mutlaka Tıp fakültesi ve onun bölümlerine ihtiyaç vardır.
Aksi halde Batman Üniversitesi gibi sahipsiz üniversiteler, hem akademik açıdan, hem de öğrenci açısından, 3. Sınıf sosyal bilimler ve yüksekokulları barındıran bir taşra üniversitesi görünümünden çıkması çok zor olur!
Kaliteli akademisyenlerin ve öğrencilerin olmadığı bir üniversitenin ilimizin sosyokültürel yapısına ve ekonomik gelişmesine bir katkı sağlaması düşünülemez…
Batman Üniversitesine Diş Fakültesi demek, bu fakültenin Batman Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermesi için, en az 10 yıl gibi bir sürece ihtiyaç vardır.
Kimse bizi de kendini de kandırmasın, binasından tutun, makine ve takım ile teçhizatına, her bir atölyesine kadar, çok pahalı ve tamamen ithal ürünlerden oluşan altyapısı ile bu fakülte de eğitim verecek akademik kadroya kadar, yıllarca tamamlanması imkansız olan bir bölüm.
Bu fakültenin öğrencilerinin de ya Dicle Üniversitesinde veya diğer çevre üniversitelerin Diş fakültelerinde öğrenim görecekleri bir gerçek, bu ilin sahiplerine siyasilere ve vali sine sesleniyorum, bu kaybımızı bir müjde değil acı haber olarak değerlendirin ve hak arayışına hemen geçin!