Ülkede israf tavan yaparken vatandaşların bazı harcamalarını israf olarak yorumlamak için israfı yukarıdan aşağıya tasarruf tedbirlerini başlatarak uygulama gerekmez mi? Mesele itibar ise vatandaşlarında itibarı yok mudur? Meşhur ve anlamlı bir söz vardır. İmam gaz çıkarırsa cemaat altına yapar.
Gelelim uzman ve pratisyen hekimler ile sağlık personelinin ülkedeki ekonomik koşullarının ağırlığı nedeni ile geçinemez hale gelmeleri sebebiyle Avrupa ve gelişmiş yabancı ülkeleri gitmeleri meselesine. Ülkede sadece sağlık personeli dışarıya göçmüyor. Teknik eğitim alan birçok mühendis bilgisayar uzmanı ve kalifiye elemanda yurt dışına iş bulmak için çıkmaktadır. Kısacası beyin göçü oluşuyor.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "varsın gidiyorlarsa gitsinler" dediği Avrupa'ya giden Türk doktorlara Almanya kapılarını açtı.
Ülkenin sağlık sektöründe canla başla çalışan emektarlarına giderlerse gitsinler demekle onlara kalın sizin ekonomik ve sosyal haklarınızda düzenleme yapacaktır demek arasındaki tercihiniz onların ülke dışına çıkmalarının nedeni olmuştur. Onların ileriki yıllarda ülkeye gelmeleri mümkün müdür? Yurttaşı olsun veya yurttaşlığını değiştirmiş olsa bile ülkeyi iş nedeniyle terk eden herkes memleketlerine gelerek özlem gidermeleri mümkündür.
Ülkeyi terk edenler sadece doktorlar mühendisler ve çalışan kesimler midir? Ülkede iş adamlarının da üekonomik sebeplerle yatırımlarını satarak Avrupa Ülkelerine yerleşmeleri gelinen üzücü durumu göstermektedir.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+"dan "B"ye indirdiğini, kredi notu görünümünü ise "negatif"ten "durağan"a çevirdiğini açıkladı.