?>

ESAD, ESET, ESAD 3

RAMAZAN PİLATİN

2 yıl önce

Suriye’deki barış görüşmeleriyle ilgili konuşan Türkiye’nin Moskova büyükelçisi ümit Yardım, “Ankara Suriye'nin mevcut yönetiminin yani Esad'ın barış görüşmelerinde yer alabileceğini düşünüyor” dedi!

Böylece Tayyip Erdoğan’ın ‘katil’ ilan ederek hiçbir çözüm görüşmesinde yer almayacağını söylediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da Türkiye ve Rusya arasındaki sürece dâhil olacağı anlamına geliyor! 12 Ağustos 2016

Süreç bu halde iken bugün Türkiye YPG nin kendine tehdit oluşturduğunu belirterek savaş açmak istiyor. Rusya ve İran Türkiye iktidarının sorunun çözümü için Suriye lideri ile görüşmesini şart koştular.

Amerika’da iktidarın bu düşüncesine onay vermeyince Esad ile görüşmek şart oldu. Ancak bunun için Esat görüşmenin yapılmayacağını ima ederken iki ülke arasındaki heyetler görüşüp uygun zemin oluştuğu anda iki ülkenin liderlerinin görüşmesine zemin hazırlanacak. Ancak görüşmelerin başlaması için Suriye iktidarının olmazsa olmaz şartlarının gerçekleşmesinden sonra görüşme yapabileceklerini açıklaması halen tartışılıyor.

Şartlar iktidarın şu ana kadar elinde bulunan Suriye topraklarımdan çıkması ve bütün silahlı güçlerini çıkarmasıydı.

 Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İran dergisi Tahran Dış Politika çalışmalarında verdiği uzun röportajda 'Türkiye ile görüşülebilir' imasında bulundu. 10 Ekim 2016

Yıllar önce yaşanan iç savaşın devam ettiği dönemlerde Esad’ın bu çabası kabul edilmemişti.

Bugün güçler Esad ’tan yana.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibarıyla zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor" dedi.  6 Ekim 2022

Neler yaşanacak bekleyerek göreceğiz.

Feyzioğlu’nun Erdoğan’a yeşil pasaport alkışı ve yargı reformu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta açıkladığı Yargı Reformu birkaç noktada alkışlarla kesildi.

Bunların arasında avukatlara, devlet görevlilerine özgü “yeşil pasaport” verilmesine imkân tanıyan madde de vardı. Alkışı başlatan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu idi.

Feyzioğlu bundan iki hafta kadar önce, 14 Mayıs’ta da Beştepe’deydi. Cumhurbaşkanı ile 35 dakika süren görüşmesi ardından yaptığı açıklamada hazırlanan yargı reformu konusunda Baroların görüşlerini ilettiğini açıklamıştı; yüzündeki ifadeyi merak edenler Cumhurbaşkanlığı sitesindeki tokalaşma fotoğrafına bakabilir.

Demek ki o kısa görüşmede Türkiye’de yargının ağır sorunlarının, avukatların her gün karşı karşıya kaldığı savunma hakkını kullanma engellerinin yanı sıra bu yeşil pasaport konusunu da açmıştı Feyzioğlu. Avukatlar hemen heveslenmesin ama.

Öyle önüne gelen avukat değil, yalnızca TBB Başkanlığı ile Adalet Bakanlığının birlikte belirleyeceği avukatlar alabilecek yeşil kapaklı pasaportu.

Yargı reformuna birazdan geleceğiz ama beş yıl önce Feyzioğlu’nun CHP lideri olma hevesinin sonu olan (ona yatırım yapan derin CHP takımını da ters köşeye yatıran) bir başka Mayıs gününü anımsayalım isterseniz: 10 Mayıs 2014 gün

YAZARIN DİĞER YAZILARI