Çevre duyarlılığı maalesef çevreye verilen en büyük zarar, dünya da çevrecilik ve çevreye duyarlılığın sözde bilinci arttıkça, çevreye zarar o ölçüde artmaktadır!
Dünya’daki çevre örgütlerinin tamamının altında ve arka resminde Dünya’nın dev petrol ve katı atık kartelleri çıkmaktadır!
Tıpkı dünya da barış ve silahsızlanma fonlarında olduğu gibi ve hayvan sever örgütlerinde olduğu gibi, bu tür kuruluşlar maalesef bu işlerin öncülüğünü yapmaktadır!
Türkiye genelinde bu çevreci kuruluşların tamamında, ya devlet veya sermaye sahiplerinin yardım ve bağışları veya tehditleri altında çalışmaktadırlar!
Özellikle Türkiye genelinde iş yapan ve çevrecilik iddiası ile ortaya çıkan birçok kuruluşun arkasında maalesef bu iddialar yer almaktadır.
“TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı)
İki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 1992 yılında TEMA Vakfı’nı birlikte kurdular.
Amaçları Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmek. Hedefleri ise bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamaktı. TEMA’nın ‘Türkiye Çöl Olmasın’ sloganı toplumda büyük yankı uyandırdı. İlk kez önlem alınmazsa ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bu kadar yüksek sesle dile getirilmiştir.
TÜRKİYE TABİATINI KORUMA DERNEĞİ (TTKD)
Gönüllerinde doğa sevgisi ve çevre değerlerini büyük bir inançla taşıyan 40 üye bir araya gelerek 1955 yılında kurmuşlardır. 1955 yılından 70’li yıllara kadar Dünya’da çevre hareketlerinin yeni yeni başladığı bir dönemde TTKD (Türkiye Tabiatını Koruma Derneği) ülkemizin çevre sorunlarının çözümü için harekete geçmiştir.
ÇEVKO (ÇEVRE KORUMA VE AMBALAJ ATIKLARI DEĞERLENDİRME VAKFI)
ÇEVKO Vakfı, Türkiye’de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1 Kasım 1991’de ülkemizin 14 önde gelen sanayi kuruluşunun girişimleri ile kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir vakıftır.
DOĞA DERNEĞİ
2002 yılında kurulan Doğa Derneği, kurulduğu günden bu yana, binlerce üyesi ve gönüllüsüyle yaşamın benzersiz çeşitliliğini anlamak ve korumak için çalışıyor. Doğanın haklarını savunan herkes; hiçbir dil, din, ırk veya siyasi görüş ayrılığı gözetmeden, Doğa Derneği’nin üyesi veya gönüllüsü olabiliyor. Bu nedenle dernek tabanı, öğrencilerden köylülere, araştırmacılardan sanatçılara, gezginlerden kuş gözlemcilerine ve aktivistlere kadar uzanan geniş bir ağdan oluşuyor.”
Uluslar arası düzeyde ise özellikle adından çok söz ettiren…
GREENPEACE (YEŞİLBARIŞ)
Greenpeace, küçük bir grubun kiraladığı eski bir tekne ile nükleer denemeleri protesto etmek için Alaska’nın kuzeyindeki Amchitka’daki nükleer deneme sahasına gitmeleri ile 1971 yılında Kanada’nın Vancouver şehrinde ortaya çıkmıştır.”
Yerli olan derneklerin birçoğu, ya devletle veya sermaye çevreleri ile içli dışlı, amaçları hiçbir zaman çevre olmayan kurucuların üyeleri kullanması, Greenpeace gibi kuruluşun ise dünyaca ünlü sermaye çevrelerinin yönettiği ve yönlendirdiği bir dernek ve kuruluş!
Yani çevremiz işbirlikçi ve çıkarcı bir dünya da çaresiz eylemlerle, hem yeşil doğa çöl olmuş, hem de zehirli atıkların ve petrole bağlı ve madenciliğin gelişmesi ile dünyayı cehenneme çevirmiştir!