?>

BİLİM VE TEKNOLOJİNİN ÖNEMİ…

M. Şah Ayaz

5 yıl önce

Bilim ve Teknoloji İnsanoğlunun doğayı ve Dünya’yı keşfederek, bu nimetleri kendi rahatı ve konforu için kullanması anlamına geliyor…

Bilmek ve bildiğini üretime dönüştürmek, İnsanoğlunun zekasında mevcuttur, bir çok insan bilim adamı, düşüncesini bu alanda yoğunlaştırarak, insanlar için büyük keşifler yapmıştır…

Allah yarattığı dünya yı ve fezayı insanoğlunun keşfetmesi için onu ayetlerle teşvik etmiştir, özellikle akıl sahipleri için “hiç düşünmez misiniz?” sizin için yarattığım nimetleri anlamaz mısınız? Diye soruyor.

Bakın bu dünya ya bizi imar için gönderen Yüce Allah a, onun yarattığı bu dünya da bizler bilim ve teknoloji alanında en son sırada ve en niteliksiz bir ümmet olmuşuz…

Bizler toplum olarak teknoloji özürlüsü ve yoksunu bir toplum olduğumuz gibi, bu alanda insanlığa hiçbir hizmetimiz olmuyor, olmadı ve olacağa benzemiyor bu kafa ile!..

Biz hiç düşünmüyor ve hiç aklımızı çalıştırmıyoruz, bir etrafımıza bakarak doğaya ve uzaya dokunamıyoruz.

Biz toplum olarak insanlık yararına hiçbir enerji harcamıyor ve emek vermiyoruz, hep hazıra konan ve hep başkasının emeğini sömüren bir toplumuz!

Bilim ve teknolojide hep gayri Müslimler ve diğer din mensupları dua alıyor ve takdir topluyorlar, şöyle bir etrafımıza bakacak olursak, bilim ve teknolojide ileri seviyede olan ülkeler ve toplumlar hep gayri Müslimlerden oluşmaktadır…

Lambayı icat eden Edison’dan tutun, bu gün iletişim çağında ileri seviye teknoloji ile dünya ya hüküm eden, bilgisayar çağına geçen diğer toplumlar!...

Bilim ve teknoloji sayesinde, geliştirdikleri, elektronik, icatlar ve aletler, bilgisayar ve diğer elektronik makinalar ile…

Bu gün bilim ve teknoloji sayesinde, kara da ve denizde hızla seyreden güvenli araçlar ve hava da uçan ulaşım araçları ile uzay gemileri…

Bu bilişim ve teknolojide kafa yoran ve ter döken toplumlar haliyle dünya’nın tembel ve asalak toplumlarını sömürmekte ve her türlü kötü yaşam koşullarını onlara reva görmektedirler…

Bu gün son model silah sanayisini ve hatta, füze teknolojileri ile uzay savaşlarına kadar hazırlanan modern ve gelişmiş ülkeler diğer toplumlar ve özellikle İslam alemi’ni, hem öldürtüyorlar, hem de soyuyorlar…

Yani teknolojiye sahip olmak dünya ya hakim olmak ve hatta ahirette de mevki sahibi olmak demektir.

Düşünün sadece gavurların bulduğu son teknoloji ile Navigasyon denen bu buluşları ile bile bizim yön ve yol bulmamıza yardımcı oldukları için aldıkları dualar ve takdirler bile onların cennete gitmelerine yeter artar bile!...

Bu hafta bilim ve teknoloji haftası olarak, bizim gibi toplumların, kendilerini sorgulayarak, Dünya ve Ahiret için elzem olan bu hizmette neden geri kaldıklarını sorgulamalarını umarım…

Bilim ışığında bilimsel bir tanım:

“İnsanoğlunun yeryüzündeki serüveni ne zaman başladıysa, bilme ihtiyacı da o an başlamıştır. Hastalıklarla, çetin tabiat koşullarıyla; Ay'ın, Güneş'in yörüngesindeki muhteşem seyriyle yüzleşen insan, bilgisini biriktirmek ve ardından gelenlere aktarmak zorundaydı. 

Bilimin insan için anlamını kavramak istiyorsanız yıldızlı bir gece gökyüzüne bakınız. Karanlığın ve bilinmezliğin verdiği ürküntüyü ancak bilimin uzattığı bulgulara tutunarak yenebilirsiniz. Ya da okyanusun sonsuz maviliği içinde yitip gitmemek için avucundaki pusulayı sımsıkı tutan bir denizciyi hayal edin.

Korku ve merakı bilimsel gelişmelerin merkezine yerleştiren birçok düşünür ve bilim adamı vardır. Ancak insanın ihtiyaç ve ilgilerinden doğan eğilimlerinin de hatırlanması gerekir. Çünkü bilimi ortaya çıkmaya zorlayan güdüyü yalnızca bu iki duyguya bağlayamayız. Daha rahat bir yaşantı özlemi, beğenilme arzusu, güvenlik kaygısı... Listeye dâhil edilecek duygu ve durumlardan yalnızca birkaçıdır.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI