?>

VALİ CANALP’TAN 3 ARALIK MESAJI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı.

Politika - 2 yıl önce

Bizler; İnsanı yaratılmışların en kıymetlisi olarak gören bir anlayışın ve İnsanı yaşat ki devlet yaşasın fikrini medeniyet idealinin ana teması yapmış bir mirasın temsilcileri olduklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Başımıza gelecek bir kazadan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak imkân dâhilinde. Ancak, hepimiz doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybıyla sonuçlanan bir engel durumunun da adaylarıyız.

Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Bugün güçlü Devletimizin evrensel ölçülerde engelli bireylerini sahiplenme çabası en üst düzeyde kendini hissettirmektedir.

Önlerine çekilen sosyal ve fiziki engeller ortadan kaldırıldıkça ve kendilerine güvenilip fırsat verildiğinde spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle İlimizde yaşayan engelli kardeşlerimiz olmak üzere, ülkemizdeki tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesi temennisi ile mutlu ve huzurlu güzel günler diliyorum” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MÜDÜR FİDAN “762 İŞLETMEYE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANDI”

2022-11-29 16:37 - Ekonomi

MUHTAR RÜZGÂR “SEYİTLER’İN 2023’TE DOĞALGAZ SORUNU BİTECEK”

2022-11-29 16:33 - Politika

SUYA GÖMÜLEN ARACI DALGIÇ EKİBİ ÇIKARDI

2022-11-29 16:35 - Asayiş

ÖZDEMİR, TOKİ BAŞKANI İLE SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

2022-11-29 16:32 - Dünya

ESKİ BAKAN EROĞLU, BATMAN’I ZİYARET ETTİ

2022-11-30 16:29 - Dünya

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

2022-12-02 22:12 - Politika

RECEBANLILAR DERNEĞİ AÇILDI

2022-11-27 15:43 - Gündem

HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASINDA 8876 ŞAHIS SORGULANDI

2022-11-30 16:16 - Asayiş

KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEK

2022-12-02 22:14 - Ekonomi

ULAŞIMDA TRENE GERİ DÖNÜŞ

2022-11-30 16:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

“LİDERE SADAKAT ŞEREFİMİZDİR”

00:00 - Politika

DEM PARTİLİ ODUNCU’DAN ‘SANSÜR YASASI’NIN KALDIRILMASI İÇİN TEKLİF

16:14 - Politika

AK KADINLARDAN GÖNÜL SOFRALARI BULUŞMALARI

15:53 - Politika

CHP’Lİ YAŞAR’DAN RAMAZAN AYI MESAJI

12:25 - Politika

İL BAŞKANI YILMAZ'DAN RAMAZAN AYI MESAJI

11:48 - Politika

Günün Manşetleri

YETİMLERE ANLAMLI İFTAR

21:41 - Gündem

PETROLSPORLU ATLETLERDEN MADALYA YAĞMURU

17:23 - Spor

DEDAŞ’TAN BATÜ’YE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

17:22 - Gündem

KADIN KURSİYERLERE ‘KADININ ROLÜ’ SEMİNERİ

17:21 - Gündem

MÜFTÜ DURMUŞ'TAN MEHMET DİNÇ’E İYİLİK HAFTASI ZİYARETİ

17:20 - Gündem