Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kitap Okuma Noktası toplantı salonunda gerçekleşen panele İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Aydın, Şube Müdürleri Abdürrahim Kusen, Hacı Aslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yazar okuma grubu öğrencilerinin verdiği panelde; Sunuculuğu Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Öğrencisi Özcan Güneş, panel başkanlığını Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Berfin Demir yaptı. Panelistlerden Raman Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Türkan Mustafa Kutlu Eserlerinde ‘Toplum Hayatı’ konusunu, Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Havvanur Toprak ‘Mustafa Kutlu'nun Eserlerinde Yoksulluk ve Yoksunluk’ konusunu, Şule Yüksel Şenler Kız AİHL Öğrencisi Halime Kutluay ‘Mustafa Kutlu Eserlerinde Hayata Tutunma Çabası ve Var Olma" konusunu ve Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Beyza Tekin ise ‘Nur Kitabı Ekseninde Mustafa Kutlu'nun Tasavvuf Anlayışı’ konusunu ele alarak sunumlarını yaptılar.
Öğrencilerin sunumlarının ardından değerlendirme konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Aydın, sunumlar hakkında "Genç arkadaşlarımızın yazılarını kelime kelime okudum, çok iyi hazırlanmışlar. Yazıları; kimisi deneme tarzında, kimisi düşünce tarzında hazırlanmış güzel yazılardı. Konuşmanız da çok güzeldi" dedi. Batman'da gördüğü edebiyat ortamının diğer şehirlerde karşılaşmadığı bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, bu ortamın oluşmasında büyük emeği olan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'a ve emek veren tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Panelde bir değerlendirme konuşması yapan Müdür Mahmut Kurtaran, öğretmenlerin sadece sınıfta değil, yaşamın her döneminde bireylerin gelişimine katkıda bulunduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz, konuşmasında şunları kaydetti "Öğretmenlerimiz bizleri yalnızca sınıf ortamında değil, çocukluktan başlayarak hayatımızın her döneminde fikirleriyle yönlendiriyor ve geliştiriyorlar. Bu nedenle öğretmenlerimize her zaman müteşekkiriz. Bu özel projelerde yer almamıza olanak tanıdıkları için onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Okul yöneticilerine ve ailelere de teşekkürlerimi sunuyorum. Akademik başarı kadar önemli olan bir diğer husus ise kitap okumaktır. Biz biliyoruz ki, geniş bir okuma alışkanlığı olan ve zihnini sürekli yeni kavramlarla besleyen öğrenciler hem akademik hem de kişisel gelişimlerinde çok daha başarılı oluyorlar” dedi.
Kitap okumanın bireyin kavramsal düşünme yeteneğini ve hayal gücünü zenginleştirdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran"Okumak, kelime dağarcığımızı ve kavram zenginliğimizi artırır. Her bir kavramın kendi başına bir anlamı vardır ve sahip olduğumuz kavramların sayısı arttıkça, düşünme ve anlama kapasitemiz de genişler. Sevgili gençler, bilginin erdem ve güç olduğundan bahsettiğimizde, bilginin ancak erdemle birleştiğinde gerçek bir anlam taşıdığını unutmamalıyız. Bilgi, erdemsiz kullanıldığında zulme dönüşebilir. Bu nedenle, biz bilgiyi her zaman erdemle birleştirmeye çalışıyoruz. Erdemli insan bilgili, adil ve merhametlidir. Yeni eğitim müfredatımız da bu iki kavram üzerine inşa edilmiştir: yetkinlik ve erdemli insan. Yetkinlik, bireyin görevini tam anlamıyla yerine getirme kapasitesidir. Örneğin, ortaokulda okuyan bir öğrencinin, bu dönemde alması gereken tüm bilgileri eksiksiz edinmesidir. Erdem ise bu bilginin doğru ve adil bir şekilde kullanılmasıdır. İnşallah yeni eğitim müfredatımız, çocuklarımızı hem yetkin hem de erdemli bireyler olarak yetiştirecek."
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, konuşmasının sonunda panelin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilere ve özellikle Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Aydın'a teşekkür etti. Ayrıca, panelde sunum yapan ve katkıda bulunan tüm öğrencileri tebrik etti.
Yapılan konuşmaların ardından günün anısına panelist öğrencilere katılım belgesi ve hediye verildi.