?>

OBEZİTE TEDAVİSİNDE CERRAHİ YAKLAŞIM

Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba obezite tedavisinde cerrahi yaklaşım olan Obezite ve Metabolik Cerrahi hakkında bilgi verdi.

Sağlık - 2 yıl önce

Özel Batman Yaşam Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Kuba “Obezite, modern dünyanın giderek büyüyen bir sağlık sorunu haline geldi. Hem bireylerin hem de toplumların sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bu sorunun üstesinden gelmek için çeşitli yaklaşımlar bulunsa da bazı insanlar için "metabolik cerrahi" olarak da bilinen özel bir çözüme başvurabilmektedir.

Obezite, birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilen vücut yağının fazla birikmesi durumunu ifade eder. Kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon ve kanser gibi hastalıkların riskini artırır. Ayrıca, obezite yaşam kalitesini düşürebilir ve psikolojik stresi artırabilir.

Metabolik cerrahi, obezite ve obezite ile ilişkilendirilen metabolik hastalıkları tedavi etmek için özel olarak tasarlanmış bir dizi cerrahi prosedürü içerir. Bu prosedürler, mide büyüklüğünü azaltarak veya bağırsakların emilimini etkileyerek kilo kaybını teşvik eder ve metabolizmayı iyileştirir. Bunun sonucunda, birçok hastada kilo kaybı ve metabolik hastalıkların iyileşmesi görülür.

Metabolik cerrahi, sadece kilo kaybı amacı gütmeyen obezite hastalarına da umut verir. Özellikle tip 2 diyabet gibi metabolik hastalıkları olan insanlar, bu prosedürlerin düzelme sağlayabileceği bir çözüm olarak metabolik cerrahiye yönlendirilebilirler. Ancak unutulmaması gereken bir şey var: Metabolik cerrahi, sadece cerrahi bir prosedür değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı değişikliği gerektirir. Hastalar, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizle birleştirerek cerrahi sonuçları en üst düzeye çıkarmalıdır.

Sonuç olarak bu prosedürleri düşünen herkesin, riskleri ve faydaları hakkında dikkatli bir şekilde bilgilendirilmesi ve sağlık profesyonelleri ile iş birliği yapması önemlidir” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

ODUNCU “OLUMLU BİR GERİ DÖNÜŞ OLDU”​

2023-09-10 01:25 - Sağlık

EBAP ÇALIŞTAYI YAPILDI

2023-09-07 15:59 - Eğitim

OBEZİTE TEDAVİSİNDE CERRAHİ YAKLAŞIM

2023-09-12 12:12 - Sağlık

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

2023-09-10 01:34 - Asayiş

İMAM HATİP OKULLARI MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI

2023-09-11 14:55 - Eğitim

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2023-09-11 15:35 - Eğitim

ÇETİN “EĞİTİMLİ BİREYLER, GELECEĞİMİZİN SİGORTASIDIR”

2023-09-10 01:23 - Eğitim

NASIROĞLU’NDAN OKULLARA ZİYARET

2023-09-11 14:58 - Eğitim

MÜDÜR KURTARAN, ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

2023-09-10 01:20 - Eğitim

SAĞLIK HAFTASI BATMAN’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

2023-09-10 01:23 - Sağlık

İlgili Haberler

İLUH DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİNE DR. PERVER YETİZ ATANDI

16:21 - Sağlık

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ‘BAŞKA BİR SAĞLIK SİSTEMİ MÜMKÜN’ ÇAĞRISI

15:35 - Sağlık

SAĞLIKÇILAR 14 MART'TA İŞ BIRAKACAK

22:28 - Sağlık

500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ

14:20 - Sağlık

NÖBETÇİ HEKİM SAYISI ARTIRILDI

03:46 - Sağlık

Günün Manşetleri

YETİMLERE ANLAMLI İFTAR

21:41 - Gündem

PETROLSPORLU ATLETLERDEN MADALYA YAĞMURU

17:23 - Spor

DEDAŞ’TAN BATÜ’YE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

17:22 - Gündem

KADIN KURSİYERLERE ‘KADININ ROLÜ’ SEMİNERİ

17:21 - Gündem

MÜFTÜ DURMUŞ'TAN MEHMET DİNÇ’E İYİLİK HAFTASI ZİYARETİ

17:20 - Gündem