?>

RAMANLI, NARİN’İN DURUŞMASINA KATILDI

HÜDA PAR Sözcüsü Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Diyarbakır'da öldürüldükten 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ikinci duruşmasına katıldı.

Politika - 4 ay önce

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunmuştu.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmaya katılan HÜDA PAR Sözcüsü, Batman Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Serkan Ramanlı, davayla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

Milletvekili Ramanlı “Bugün Narin kızımızın katledilişi sebebiyle yargılanan sanıkların karar duruşmasını takip etmek üzere Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak buradayız. Duruşmayı takip ediyoruz. Biraz uzun sürecek bir duruşmaya da benziyor çünkü son savunmalar alınacak. Öncesinde mahkeme heyeti ifadesine başvurmasını lazım gördüğü 3 tanığı dinledi. Tabi mağdur taraf, katılan taraf ve sanık tarafı da tanıklara sorular sordular. Herkesin burada bu vahşice işlenmiş suçun aydınlanması konusunda bir duygu birliği içerisinde olduklarını söyleyebilirim” dedi.

Açıklamasının devamında Milletvekili Ramanlı “Tanık beyanları bitti. Taraflar ve sanıklar yavaş yavaş dinlenecek, son sözleri alınacak ardından hem mağdur tarafının hem de sanık tarafların avukatları son savunmalarını ve son beyanlarını sayın mahkeme heyetine verecekler. Bugün biter mi bilmiyorum ama nihayetinde karar duruşması olduğu için bugün veya yarın bizim beklentimiz mahkeme heyetinin bu dava dosyasıyla ilgili nihai kararı vermesi. Hepimizin beklentisi Narin kızımızı vahşice katleden sanıkların ortaya çıkarılması ve hakkettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Tabi mevcut mevzuat itibariyle verilecek ceza her ne olursa olsun kamu vicdanını tatmin edebileceğini söylemek zor. Ama en azından suçun cezasız kalmaması, suçlunun cezasız kalmaması için sizler gibi bizler de bir umut ve bekleyiş içerisindeyiz. İnşallah adalet yerini bulur, hak yerini bulur ve caniler, suçlular, katiller hakkettikleri cezayı alırlar, diye umut ediyoruz. Biz buradayız bugün de burada olacağız. Mümkün mertebe dava dosyasını takip etmeye çalışıyoruz. Netice alındıkça inşallah sizlerle de paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

REKTÖR ADAYLARI YARIŞI BAŞLIYOR

2024-12-22 12:11 - Gündem

AK PARTİ SASON KADIN KOLLARI ELİF AYDIN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-12-23 17:44 - Politika

UYGUNSUZ TAVUK ÜRÜNLERİNE DENETİM YAPILDI

2024-12-26 14:22 - Sağlık

112 ACİL, YENİDOĞAN AMBULANSLARI İLE ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

2024-12-23 17:42 - Sağlık

KÜÇÜKKAYA'DAN YENİ AİLE HEKİMLİĞİ YÖNETMELİK DEĞERLENDİRMESİ

2024-12-23 14:15 - Sağlık

RAMANLI, NARİN’İN DURUŞMASINA KATILDI

2024-12-27 12:02 - Politika

EKMEN’DEN İKTİDARA SULAMA KANALLARI ÇAĞRISI

2024-12-27 11:34 - Politika

YAŞAR “EMEKÇİLER YOKSULLUĞA MAHKÛM EDİLEMEZ”

2024-12-25 16:56 - Politika

SASON’DA EĞİTİMCİLER YOL GÜVENLİĞİ İÇİN SESLERİNİ YÜKSELTİYOR

2024-12-20 12:05 - Eğitim

İL BAŞKANI YILMAZ'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2024-12-25 11:22 - Politika

İlgili Haberler

“YOKSUL KENTTE LÜKS FESTİVAL”

16:20 - Politika

SAADET PARTİSİ'NDEN TIMOKLULAR DERNEĞİ'NE ZİYARET

13:30 - Politika

AKKURT’A ZİYARET

15:32 - Politika

SAADET PARTİSİ MİDYATLILAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

16:43 - Politika

CHP’Lİ GENÇLERDEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

13:40 - Politika

Günün Manşetleri

MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

13:11 - Gündem

AİLE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13:10 - Gündem

FISTIKTA VERİM ARTIRMA İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

13:09 - Gündem

“AŞILAR, HAYAT KURTARAN EN ETKİLİ SAĞLIK MÜDAHALESİDİR”

13:08 - Sağlık

DSİ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HAYATİ UYARI

13:07 - Gündem