Belediye kadın futbolculara moral yemeği

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası öncesinde Batman Belediyespor kadın futbol takımına moral yemeği verdi.

Spor - 9 yıl önce

Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Batman Belediyesi kadın futbol takımıyla yemekte bir araya geldi. Van’da düzenlenecek olan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılacak olan Batman Belediyesi Kadın Futbol takımı için Çırağan’da verilen yemeğe Belediye Eşbaşkan Gülistan Akel’in yanı sıra 1955 Batman Belediyespor Kulübü Eşbaşkanları ve Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Semra Güneş, Nasır Taş, Kulübün Genel Sekreteri Av. Mehdi Öztüzün, kadın futbolcular ve antrenörleri katıldı. Yemekte konuşan Eşbaşkan Gülistan Akel, futbolun bir erkek sporu olduğu algısını yıkacaklarını ve futbol alanında kadınların da kendi renkleriyle yer alacağını söyledi. 

‘ERKEĞE BENZEŞMEDEN FUTBOLDA VAR OLACAĞIZ’ 

Kadın futbolcularla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Eşbaşkan Akel futbolculara “Siz aynı zamanda iddialı kadınlarsınız. Çünkü futbol bugüne kadar hep erkekle anılan bir spor dalı oldu. Özellikle kadınların bu alanda kadın olarak yer alması bizim için çok anlamlı ve önemli. Dolayısıyla iddialı bir şey” dedi. Diğer alanlar gibi bugüne kadar futbolun da erkekler tarafından hep elde tutulduğunu dile getiren Eşbaşkan Akel: “Futbol hep erkeğin işi, alanı gibi görüldü. Futbol alanı da futbol sporu da bunlardan biri. Dolayısıyla bu alanda özellikle kadın olarak spor yapmak önemli bir şey. Yani erkeğe benzeşmeden, sanki erkeğin alanı, biz bu alanda yer aldıkça erkek gibi olmak zorundayız gibi bir algı var ne yazık ki hala. Dünyanın birçok yerinde hala bu algı kadın futbolcular tarafından çok fazla üzerlerinden atamadıkları bir algı. Biz bu alanda kadın olarak var olacağız, kadın olarak yer alacağız. Bu anlamda da iddialı bir şey söylüyoruz. Kadının rengiyle, sözüyle, her şeyiyle yaşama bakışıyla biz bu alanda var olmaya devam edeceğiz, hatta bu alanda güçlenmeyi hedefliyoruz.” dedi.  

‘KADINLAR İNANDIKLARI ZAMAN BÜYÜK ŞEYLER BAŞARIYOR’

Batman Belediyesi olarak üç yıldır birçok kadın futbolcuyla bu alanda birbirilerine destek olduklarını sözlerine ekleyen Eşbaşkan Akel: “Biz bu alanda kadın bilinciyle var olmaya devam edeceğiz, sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Belki daha çok büyümemiş olabiliriz, belki iddiamızı henüz gerçekleştirmemiş olabiliriz, ama bizim bu alanda kadın rengiyle var olmamız, bu alanda başarıyla mümkün olacak. Dolayısıyla bu alanda da başarılı olmak gibi bir görevimiz, sorumluluğumuz var. Biraz da bu açıdan bakmak gerekiyor. Üç yıl önce içinizdeki bazı arkadaşlarımız çok küçüktü, şimdi artık hepiniz de birer genç kadınsınız. Bu bizi de sevindiriyor, mutlu ediyor. Yeni genç arkadaşlar var, onlar da sizin gibi uzun yıllar bu takımda başarı için bir arada mücadele edecekler. Ben arkadaşlarım adına tekrardan sizleri kutluyor, yeni sezonda da başarılar diliyorum. Yolumuz zorlu ama başaracağız, buna inanıyoruz. Çünkü kadınlar inandıkları zaman çok büyük şeyler başarıyorlar. Sizler inandığınız müddetçe bu alanda çok fazla şey başarabilirsiniz. Hep birlikte inancağız ve başaracağız” şeklinde konuştu.  Daha sonra büyük umutlarla Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın düzenlendiği Van’a hareket eden Batman Belediyesi Kadın Futbol Takımı, burada düzenlenen ilk maçında Siirt Hasbey futbol takımını 1-0 yendi. İkinci maçında Hakkarigücü Spor’a 2-1 yenilen Batman Belediyesi Kadın Futbol Takımı, kıran kırana bir mücadelenin sürdüğü Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda kalan son iki maçında Van Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Gençlik takımlarıyla karşılaşacak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Köşk Aquapark sezonu açtı

2015-06-10 17:36 - Gündem

Belediye kadın futbolculara moral yemeği

2015-06-15 18:23 - Spor

HSYK Yaz kararnamesi açıklandı

2015-06-14 18:33 - Gündem

TP ailesi futbol maçında bir aradaydı

2015-06-14 18:10 - Spor

Yurtdışı oyları vekilliği getirdi

2015-06-08 18:48 - Gündem

Yeni vekillerimizi tanıyalım

2015-06-08 18:32 - Gündem

Cezaevi gardiyanını dövdüler

2015-06-10 17:54 - Gündem

Tren garı modernize ediliyor

2015-06-08 18:57 - Gündem

Üç okula Atık Pil ödülü

2015-06-11 17:57 - Gündem

HDP’NİN ZAFER KUTLAMALARI

2015-06-09 18:14 - Gündem

İlgili Haberler

HAYDİ, BATMAN YAZ SPOR OKULLARINA

13:57 - Spor

MEDİNE, MASA TENİSİNDE TÜRKİYE 4.SÜ OLDU

13:54 - Spor

ÇELİK, DÜNYA KUPASI İÇİN MACARİSTAN YOLCUSU

13:15 - Spor

FUTBOL TURNUVASINA 400 EĞİTİMCİ KATILDI

16:06 - Spor

ENGELLİLERE YÖNELİK SESLİ SİNYALİZASYON

16:11 - Spor

Günün Manşetleri

YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA  ALINDI

14:01 - Gündem

ÜCRETSİZ YAZ SPOR KURSLARI KAYITLARI BAŞLADI

13:59 - Gündem

KÜNKÜL VE AYDIN AİLELERİNİ MUTLU GÜNÜ

13:58 - Gündem

HAYDİ, BATMAN YAZ SPOR OKULLARINA

13:57 - Spor

MEDİNE, MASA TENİSİNDE TÜRKİYE 4.SÜ OLDU

13:54 - Spor