Şehir merkezi ve ilçelere göz kamaştıran tesislerin inşa edildiğine işaret eden Gür “Bakanlığın ilimize yaptığı bu devasa yatırımlar ülke sporuna büyük katkı sağlamaktadır” dedi.
Gür “Batman ve İlçelerinde Yapılan Tesislerden Bazıları Şunlardır: Kozluk Futbol Sahası, Kozluk Spor Salonu, 19 Mayıs Sentetik Yüzeyli 1 Nolu Futbol Sahası, Sason Spor Salonu, 75. Yıl Cumhuriyet Sahası, Batman Gençlik Merkezi, Batman Gercüş Spor Salonu, Batman Merkez Atletizm Pisti, Batman Merkez Sporcu Fabrikası, Batman Beşiri Gençlik Merkezi, Batman Kozluk Gençlik Merkezi, Batman Beşiri Sentetik Futbol Sahası, Batman Beşiri Spor Salonu, Batman Kozluk Sentetik Futbol Sahası Soy.Odası ve Aydınlatması, Batman Beşiri Sentetik Futbol Sahası ve Spor Salonu, Çevre Düzenlemesi İle Gercüş Sen.Fut.S. Çevre Düzenlemesi Yapım İşleri Batman Gercüş Sentetik Futbol Sahası, Soyunma Odası ve Tribün Yapımı ,Batman Merkez Olimpik Yüzme havuzu Bakım Onarımı, Batman 19 Mayıs Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Batman Merkezde 3 adet prefabrik spor salonu, Batman Merkez ve ilçelerinde toplam 9 adet çok amaçlı, Batman Merkez ve ilçelerinde toplam 9 adet çok amaçlı Basketbol sahası, Hasankeyf ilçesi sentetik çim üzeri saha, tribün ve soyunma odası, 4 adet açık mini futbol sahası, Batman merkez ve Kozluk ilçesinde 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, Aydınkonak semt sahasının yenilenmesi ve istinat duvarlarının yapılması, Batman Merkeze iki bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, Batman Merkeze Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, 15.000 kişilik Batman Stadyumu ve Batman Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ile 2002-2020 yılları arasında ilimize bir çok spor tesisi kazandırdık. Batmanda Gençlik ve Spora verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında ciddi artış oldu. Batman’da 2002 yılında 16 olan spor kulübü sayısı 2019 yılında 81’e çıktı.’’
“GENÇLİK KAMPLARIYLA GENÇLERİMİZ TANIŞIYOR”
Gür “Gençlerin çeşitli eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle donanımlı nesiller olması için düzenlenen gençlik kamplarında Batmanlı gençlerimize kendilerini geliştirme ve birbirleriyle kaynaşma imkânı sunuldu. Bu kamplardan 2002- ile 2020 yıllarında binlerce gencimizin faydalanması sağlandı” şeklinde konuştu.
“BATMAN’IN GURURU LİSANSLI SPORCULAR”
Batmanın sporda tesisleşme ve alt yapı çalışmaları hamlesiyle çıktığı yolda meyvelerini almaya başladığını aktaran Gür “Yapılan hamlelerle sporcu sayısında rekor artış yakalandı. Batman’da 2002 yılında 1277 olan lisanslı sporcu sayısı 2020 yılında yaklaşık 40.000’e ulaştı” ifadelerini kullandı.
“YURT SAYISI ARTTIRILDI”
Gür “Üniversitede okuyan gençlerimizin rahatına önem verildi. Batman’da 2002 yılında 508 yatak sayısı ile 1 yurtta (2 Blok) hizmet verilmekte iken, 2019 itibarı ile %467,32’lik artışla iki bin 882 yatak sayısı ile 3 yurtta (5 Blok) hizmet verilmektedir. Yapılan Yurt/Bloklar 2013 yılında Merkezde 786, 2016 yılında Merkez’de 1062, 2017 yılında Merkez’de 1.000 yatak sayısı hizmete açılmıştır. Gençlerimizin ve her branştaki sporcularımızın önünü açmak ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak yatırımlarla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu